14:10 26.01.2018

Ярославський шукає в Давосі партнерів для розвитку проммайданчиків ХТЗ і співфінансування "Сухої Балки"

3 хв читати
Ярославський шукає в Давосі партнерів для розвитку проммайданчиків ХТЗ і співфінансування "Сухої Балки"

Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський проводить у Давосі переговори з американськими та китайськими інвесторами про можливість розташування нових виробництв на території Харківського тракторного заводу (ХТЗ), що належить йому, а також обговорює з банками перспективи співфінансування розвитку рудника "Суха Балка".

"На ХТЗ працювало свого часу 45 тис. людей, і завод випускав 50 тис. тракторів, а нині працює 3 тис., і він випускає 1 тис. тракторів. Є вільні потужності для інших виробництв. Хочу залучити партнерів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в Давосі в п'ятницю, де цими днями відбувається Всесвітній економічний форум.

О.Ярославський нагадав, що придбав ХТЗ у квітні 2016 року "практично в зруйнованому стані". "Завод рік стояв, втратив практично всі ринки збуту. Я хочу вдихнути нове життя в нього", - зазначив власник DCH.

За його словами, фактично йдеться про намір створити індустріальний парк на базі території ХТЗ, яка займає 150 га, а також збільшити кількість працівників на ній на порядок.

Говорячи про розвиток "Сухої Балки", яку він купив у травні минулого року у Evraz, бізнесмен відзначив перспективність цього підприємства і намір залучити співфінансування для реалізації на ньому нових проектів. За його словами, він обговорює таку можливість і з комерційними банками, і з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема провів зустріч із представниками Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

"Зі мною банки готові йти в такі проекти", - заявив власник DCH.

Він зазначив, що цього року у своїй поїздці до Давоса зосередився саме на таких "точкових конкретних зустрічах", які, на його особисту думку, принесуть більше користі, ніж обговорення загальноекономічної перспективи України та її інвестиційного клімату.

О.Ярославський наголосив, що Україна залишається головним фокусом його інвестицій. "Я говорив, що вкладатиму в Україну і купуватиму українські підприємства, і щороку підтверджую це реальними угодами: ХТЗ, "Суха Балка", страхова компанія ІНГО (придбав у липні 2017 року - ІФ). Це великі проекти і потребують ретельної уваги. Є плани покупок і на 2018 рік", - заявив він, водночас наразі відмовився їх конкретизувати.

Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, серед яких УкрСиббанк, проданий міжнародній групі BNP Paribas, Черкаський "Азот", "Київстар", підготовка інфраструктури Харкова до Євро-2012. Поточні пріоритетні напрями діяльності бізнес-групи - фінанси, виробництво будматеріалів, будівництво, девелопмент, готельний бізнес. Структура активів DCH представлена, зокрема, Міжнародним аеропортом "Харків", готелем Khаrkiv Palace 5*, мережею ТРЦ "Караван".

Окрім того, О.Ярославський у середині 2017 року повідомив про можливість купівлі у російського Зовнішекономбанку (ЗЕБ) його української "дочки" - Промінвестбанку (ПІБ, Київ), на той момент 13-го за розмірами активів на українському ринку. Проте Нацбанк повернув йому документи, оскільки бізнесмен не отримав погодження у продавця - російського ЗЕБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА