12:14 30.01.2018

У 2017 році співробітники Держприкордонслужби України взяли участь у 10 європейських операціях

1 хв читати
У 2017 році співробітники Держприкордонслужби України взяли участь у 10 європейських операціях

За минулий рік співробітники Державної прикордонної служби України взяли участь у 10 європейських операціях з охорони кордону, повідомив глава відомства Петро Цигикал.

"За один рік прикордонники взяли участь у 10 операціях Європейського Агентства прикордонної і берегової охорони (FRONTEX) і гідно представили нашу країну у всіх чотирьох компонентах - на суші, морі, повітрі та під водою", - сказав він під час виїзного засідання колегії в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби (с. Оршанець, Черкаська область), повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

П.Цигикал також зазначив, що в 2017 році було налагоджено і продовжено міжнародне співробітництво з правоохоронними відомствами суміжних держав і такими інституціями, як FRONTEX, ЕUBAM, ЕUAM і МОМ.

"Зараз активно використовується створений в минулому році загін для виконання спеціальних завдань "ДОЗОР", персонал якого готували й іноземні фахівці. Розпочато заходи з нарощування щільності охорони і розгортання нових підрозділів і відділів на активних напрямках протиправної діяльності", - сказав він.

За даними П.Цигикала, поступово вводиться загальний контроль, який діє у 10 пунктах пропуску з Польщею і Молдовою. Зараз на всю кордон з Євросоюзом і Молдовою поширюється спільне патрулювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА