16:35 02.02.2018

Чотири обленерго готуються до переходу на RAB-регулювання з 1 квітня

2 хв читати
Чотири обленерго готуються до переходу на RAB-регулювання з 1 квітня

 Енергопостачальні компанії "Черніговобленерго", "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго" та "Сумиобленерго" планують перейти на стимулювальне регулювання (RAB-регулювання) з 1 квітня 2018 року.

Як повідомляється на сайтах вищезгаданих компаній, вони провели необхідні для переходу громадські слухання 29 січня -1 лютого.

У "Прикарпаттяобленерго" планують під час переходу на стимулювальне регулювання збільшити інвестиції в 2018 році вшестеро.

"За наявних інвестицій відновлення мереж 0,4-10 кВ, які на сьогодні підлягають реконструкції та заміні, триватиме 87 років, а в разі запровадження стимулювального тарифоутворення перебудувати мережі, які перебувають у незадовільному стані, вдасться протягом 16 років", - йдеться в повідомленні компанії.

За підрахунками "Прикарпаттяобленерго", в середньому кожен його споживач залишається без світла сім хвилин на добу. Після переходу на RAB до 2025 року компанія розраховує зменшити цей показник у містах у 2,5 раза, у селах - учетверо.

У "Львівобленерго" зазначають, що понад 60% мережі компанії потребують реконструкції та заміни, тоді як щорічні обсяги фінансування на ці заходи становлять близько 50% від необхідних.

"Так, недофінансування заходів програми розвитку електричних мереж "Львівобленерго" в 2012-2017 роках становило близько 400 млн грн", - йдеться в повідомленні компанії.

"Сумиобленрего" розраховує протягом восьми років знизити індекс середньої тривалості перерв в електропостачанні споживачів удвічі для міської території та у 2,7 раза - для сільської.

"З 2019 року передбачається щорічне скорочення на 1% операційних контрольованих витрат, що зменшуватиме частку товариства в роздрібному тарифі на електричну енергію. Крім того, застосування показників ефективності технологічних витрат електроенергії приведе до поступового її зменшення", - зазначають у компанії.

Як повідомлялося, нормативна база, необхідна для переведення енергопостачальних (обленерго) та водопостачальних (водоканали) компаній на стимулювальне регулювання (RAB-регулювання), набула чинності з 11-12 січня 2018 року.

Водночас Кабінет Міністрів України закликає Національну комісію, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) переглянути параметри RAB-регулювання для обленерго.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА