21:20 04.02.2018

Аеропорт "Бориспіль" ввів у дію нове положення про знижки до аеропортових зборів

4 хв читати
Аеропорт "Бориспіль" ввів у дію нове положення про знижки до аеропортових зборів

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ), найбільший аеропорт країни, ввів у дію положення про застосування понижувальних коефіцієнтів до аеропортових зборів, які стягуються в аеропорту.

Згідно з текстом самого положення, оприлюдненого на веб-сайті аеропорту, метою його розробки було підвищення конкурентоспроможності "Борисполя"; збільшення пасажиропотоку і доходів аеропорту; розширення мережі авіамаршрутів і залучення нових перевізників до аеропорту; стимулювання авіакомпаній, як комерційних партнерів аеропорту.

Серед зборів, які стягуються в аеропорту, вказуються: збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі і збір за зліт / посадку повітряних суден. Згідно з наказом Міністерства інфраструктури №37, збір за зліт / посадку становить для міжнародних сполучень: $ 10,50 за 1 тонну максимальної злітної маси; для внутрішніх сполучень - $ 1,05.

Збір за обслуговування пасажирів в аеровокзалі для міжнародних сполучень становить $ 13 за кожного відправленого пасажира; $ 8,50 за кожного транзитного пасажира; $ 2,50 за кожного відправленого внутрішнього пасажира.

Базовим роком для розрахунків у положенні вказано 2017 рік. При збільшенні в поточному місяці кількості відправлених перевізником пасажирів на регулярних міжнародних рейсах в порівнянні з аналогічним місяцем базового року, розраховується приріст відправки таких пасажирів. З урахуванням приросту щомісяця до збору за обслуговування в аеровокзалі можуть застосовуватися такі знижки: в перший рік - може бути встановлений понижуючий коефіцієнт 0,2, другий - 0,4, третій - 0,6 і четвертий - 0,8.

При збільшенні перевізником в поточному місяці кількості відправлених міжнародних регулярних рейсів, розраховується показник їх приросту. На підставі цього до збору за зліт / посадку можуть застосовуватися такі ж коефіцієнти, як і зазначено вище.

При перевезенні авіакомпанією транзитних пасажирів до збору за обслуговування в аеровокзалі застосовується коефіцієнт 0,2.

У положенні нагадується, що до збору за обслуговування пасажирів в аеровокзалі застосовуються знижки в розмірі, який залежить від кількості пасажирів, відправлених за місяць.

Так при кількості до 4,999 тис. пасажирів на місяць, знижка не надається. При їх числі від 5 тис. до 9,999 тис. на місяць вона складе 5%; від 10 тис. до 19,999 тис. - 10%; від 20 тис. до 29,999 тис. - 15%. Максимальна знижка складе 55% при перевезенні понад 260 тис. пасажирів на місяць.

Зазначене положення затверджено наказом генерального директора аеропорту "Бориспіль" після консультацій з авіаперевізниками. Воно набуло чинності 1 лютого 2018 року і діє або до досягнення аеропортом пасажиропотоку в 20 млн осіб на рік, або до 31 січня 2022 року.

У разі відкриття аеропорту для міжнародних авіаперевезень на базі аеродрому "Київ Антонов" (Гостомель) до 31 січня 2022 року, зазначене положення припинить дію.

Як повідомлялося, ірландський лоу-кост Ryanair в липні 2017 року оголосив про скасування запланованого входу в Україну після того, як аеропорт "Бориспіль" нібито порушив угоду, досягнуту в березні цього року в Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту і його нинішнім генеральним директором Павлом Рябікиним.

"Ми шкодуємо, що аеропорт Києва продемонстрував, що Україна ще не є достатньо зрілим або надійним місцем для інвестицій потужного авіафлоту Ryanair", - прокоментував тоді це рішення головний комерційний директор (CCO) Ryanair Девід О'Брайен (David O'Brien).

За його словами, "Бориспіль" вибрав захист авіакомпаній з високими тарифами, включаючи "Міжнародні авіалінії України", що позбавляє українських споживачів і відвідувачів країни доступу до низьких тарифів в Європі і широкої мережі маршрутів.

До цього П.Рябікін заявив, що Ryanair висуває до "Борисполю" вимоги щодо польотів до Києва, які не відповідають українському законодавству. "Серед таких умов - безкоштовна аеронавігація, стійки реєстрації, стоянки таксі, площі під рекламу, офіси продажу квитків, вимоги про 60 днів кредитування з боку аеропорту і виплата 35% прибутку від діяльності магазинів дьюті-фрі, закріплення пасажирського збору в сумі $ 7,5 на п'ять років.

П.Рябікін заявляв, що не має наміру підписувати договір з Ryanair, поки не будуть зняті всі розбіжності в пунктах договору.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив залучити Національне антикорупційне бюро України до оцінки переговорного процесу Ryanair щодо польотів в Україну і заявив про необхідність відновлення цих переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА