12:39 05.02.2018

Україні в 2018 р. належить виплатити близько $7,4 млрд за валютними зобов'язаннями

2 хв читати
Україні в 2018 р. належить виплатити близько $7,4 млрд за валютними зобов'язаннями

 Україна в поточному році має виплатити з міжнародних резервів близько $7,4 млрд за зобов'язаннями в іноземній валюті, зокрема перед Міжнародним валютним фондом (МВФ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

Нацбанк підкреслює, що чекає зростання міжнародних резервів в 2018 році.

"Очікувані надходження валюти, які спільними зусиллями забезпечать уряд і НБУ, з надлишком компенсують майбутні витрати і навіть дозволять продовжувати нарощувати резерви, як і в попередні роки. Ми прогнозуємо, що резерви зростуть до кінця 2018 року до $20,5 млрд, тобто на 9% або $1,7 млрд", - зазначили в прес-службі.

За даними Нацбанку, важливу роль в подальшому нарощуванні валютних резервів повинно зіграти продовження співпраці з МВФ: НБУ прогнозує надходження від Фонду в цьому році фінансування на $2 млрд. Крім того, очікується залучення урядом від інших міжнародних фінансових організацій $1,2 млрд.

Іншим джерелом поповнення резервів стануть надходження від розміщення урядом єврооблігацій на $2,5 млрд і чиста покупка Нацбанком надлишку валюти на міжбанківському валютному ринку.

Надалі, за даними НБУ, динаміка обсягу міжнародних резервів буде істотно залежати від успішності проведення реформ в Україні, які є запорукою співпраці з міжнародними партнерами.

"У 2018-2020 рр. уряд і НБУ повинні виплатити за зовнішніми боргами понад $16 млрд, і пік виплат припадає саме на 2019-2020гг. Національний банк сподівається, що Україна зможе виконати взяті на себе зобов'язання за програмою співпраці з МВФ і пройти через наступні два роки без істотного скорочення міжнародних резервів", - зазначили в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА