13:00 07.02.2018

Уряд спрямує 2,5 млрд грн на будівництво молочно-товарних комплексів

3 хв читати
Уряд спрямує 2,5 млрд грн на будівництво молочно-товарних комплексів

Кабінет Міністрів у рамках механізму розподілу коштів на держпідтримку агропромислового комплексу на 2018 рік виділяє 2,5 млрд грн на будівництво в Україні нових молочно-товарних комплексів і ферм.

"Ми спрямовуємо 2,5 млрд грн на будівництво в країні молочно-товарних комплексів, ферм. Через ці кошти ми надамо кредити агропромисловим підприємствам, ставка цих кредитів буде близько 3% у гривні до п'яти років. Цього достатньо, і всі асоціації це підтримують. Або ми компенсуватимемо близько 30% вартості, якщо не задіяні кредитні ресурси введених потужностей в експлуатацію. У всій країні цього року розпочнеться масове будівництво ферм, молочно-товарних комплексів, ми збільшимо поголів'я та обсяг вироблюваної продукції", - повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу.

За його словами, цього року буде спрямовано кошти на підтримку молочного поголів'я.

"Усім юридичним особам, виробникам ми компенсуватимемо близько 1,5 тис. грн на дійну корову за рік із метою збільшення надоїв молока", - зазначив прем'єр-міністр.

Він зауважив, що нині в країні вирощувати й утримувати велику рогату худобу (ВРХ) невигідно, тому держава планує стимулювати збереження поголів'я.

"Нехай у домогосподарствах утримують не менше ніж 12 місяців молодняк ВРХ, ми кожному такому господарству виплатимо за рік 2,5 тис. грн за голову", - зазначив В.Гройсман.

У планах уряду на 2018 рік підтримати садівництво і ягідництво.

"Сьогоднішнім рішенням ми передбачаємо 70% вартості посадкового (матеріалу - ІФ) компенсувати державою. Єдина вимога: цей посадковий матеріал має бути вирощений в Україні. Чекаємо на створення нових садів на 3 тис. га", - повідомив прем'єр.

На підтримку фермерства передбачено цього року 1 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані на здешевлення кредитів для фермерських господарств.

"Кредити фермерам надаватимуться під координацією Асоціації фермерів під 1% річних у гривні. Також ми передбачаємо для фермерів компенсацію 40% вартості вітчизняної сільгосптехніки", - наголосив В.Гройсман.

Крім того, уряд виділяє близько 1 млрд грн на програму 25-відсоткової компенсації аграріям вартості української сільгосптехніки.

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила в цілому законопроект про державний бюджет на 2018 рік. За таке рішення проголосували 273 народні депутати.

Загальна сума держпідтримки АПК у 2018 році становитиме 7,3 млрд грн проти 6,3 у 2017 році.

У бюджеті 2017 року передбачено виділення аграріям дотацій розміром 4 млрд грн на підтримку тваринництва, виробництва молока, садівництва, виноградарства, овочівництва тощо. Із зазначеної суми 2 млрд грн отримають птахівницькі підприємства.

У 2017 році було передбачено кошти на програму компенсації кредитних ставок аграріям у сумі 300 млн грн, на кредити фермерам - 65 млн грн, на підтримку тваринництва - 170 млн грн, на розвиток хмелярства, закладення нових садів, виноградників, ягідників - 75 млн грн, здешевлення сільгосптехніки - 550 млн грн, на інші програми - 287,8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА