18:33 12.02.2018

Кабмін оприлюднив розпорядження про створення Національної вугільної компанії

2 хв читати
Кабмін оприлюднив розпорядження про створення Національної вугільної компанії

Кабінет Міністрів України оприлюднив на урядовому порталі рішення про створення державного підприємства "Національна вугільна компанія", яке об'єднає більшість державних активів галузі.

"Утворення нового державного підприємства дасть змогу оптимізувати структуру вугледобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові та матеріальні ресурси, досягнувши їх високої ефективності й забезпечивши публічність і прозорість роботи вугледобувних підприємств", - ідеться в поясненні до розпорядження №1019-р від 6 грудня 2017 року.

Крім того, ухвалення розпорядження має розпочати процес проведення реформування вугільної галузі шляхом оптимізації непрофільних активів вуглевидобувних підприємств, підвищити їхню інвестиційну привабливість, прискорити темпи підготовки шахт до приватизації та привести ціни на вугільну продукцію до економічно обґрунтованого рівня.

Як повідомлялося, на початку грудня Кабінет Міністрів доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) доопрацювати з профільним віце-прем'єром проект рішення про створення Національної вугільної компанії.

Проект постанови, підготовлений Міненерговугілля, передбачав створення компанії в грудні 2017 року. До неї мають увійти ш/у "Південнодонбаське №1", "Шахта ім. Сургая", "Селидіввугілля", "Торецьквугілля", "Мирноградвугілля", "Первомайськвугілля", "Волиньвугілля", "Львіввугілля", "Нововолинський ремонтно-механічний завод", "Дондіпровуглемаш", "Південдіпрошахт", "Дніпродіпрошахт", НТЦ "Вуглеінновація", "УкрНДІпроект", Державний НДІ організації та механізації шахтного будівництва, Дирекція з будівництва об'єктів, Передпускова дирекція шахти №10 "Нововолинська", "Укршахтгідрозахист", "Укрвуглереструктуризація".

Україна в 2017 році зменшила видобуток рядового вугілля на підконтрольній території на 14,6% (на 5 млн 947,9 тис. тонн) порівняно з 2016 роком - до 34 млн 916,2 тис. тонн. Зокрема, вуглевидобувні підприємства, що входять до сфери управління Міненерговугілля, у 2017 році скоротили видобуток на 16,4% (на 949,5 тис. тонн) - до 4 млн 839,7 тис. тонн, зокрема, видобуток коксівного вугілля знизився на 40,3% (на 629,3 тис. тонн) - до 932,1 тис. тонн, енергетичного - на 7,6% (на 320,4 тис. тонн), до 3 млн 907,5 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА