19:50 12.02.2018

Дорожнеча алкоголю в Фінляндії допомогла стати порту Гельсінкі найбільшим в Європі

2 хв читати
Дорожнеча алкоголю в Фінляндії допомогла стати порту Гельсінкі найбільшим в Європі

Порт Гельсінкі в 2017 році за пасажиропотоком став найбільшим в Європі і, можливо, в світі, повідомляє фінська державна телерадіокомпанія Yle. Він обслужив 12,3 млн осіб, що на 2,4% перевищує показник 2016 року.

У тому числі число пасажирів рейсових судів збільшилося на 1,8% - до 11,8 млн осіб, за даними компанії-оператора Helsingin Satama Oy. Найбільша кількість пасажирів прийшлася на маршрут між Таллінном і Гельсінкі - 9 млн осіб (зростання на 3,2%), далі з великим відривом слідує Стокгольм - 2,3 млн осіб (зниження на 0,1%).

У минулому році в порт столиці Фінляндії заходило 266 круїзних суден, які привезли 478 тис. пасажирів (збільшення на 16,8%). Це був рекордний показник, відзначає видання The Maritime Executive.

Також порт Гельсінкі в 2017 році зайняв перше місце з вантажних перевезень в Фінляндії, причому вони досягли рекордного показника. Загальний обсяг вантажоперевезень збільшився на 14,2% і досяг 14,3 млн тонн, в тому числі міжнародних - виріс на 14,3%, до 14 млн тонн.

"В останні роки судноплавні компанії пустили за маршрутом Гельсінкі-Таллінн більші і більш швидкохідні суда, що дозволило збільшити пасажирооборот у високий сезон", - заявив директор пасажирських портів Гельсінкі Карі Норовііта.

При цьому британські ЗМІ відзначають, що основним фактором для сильного зростання числа пасажирів є те, що фіни їдуть до сусідньої країни за більш дешевими спиртними напоями. Для порівняння: упаковка пива в Естонії коштує 14 євро в порівнянні з 49,6 євро в Фінляндії. В цілому алкоголь в Фінляндії на 72% дорожче, ніж в середньому в країнах Європейського союзу, зазначає KM Media.

Раніше лідируючу позицію серед пасажирських портів світу займав британський Дувр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА