11:45 19.02.2018

Україна має невідкладно розглянути законопроект про Антикорупційний суд

2 хв читати
Україна має невідкладно розглянути законопроект про Антикорупційний суд

Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає на невідкладному, але відповідно до парламентських процедур розгляді владою України законопроекту про Антикорупційний суд.

"Нині важливо, щоб влада України забезпечила невідкладний розгляд, але відповідно до парламентських процедур, законопроекту про Антикорупційний суд, і щоб під час розгляду в парламенті були враховані поправки, необхідні для приведення остаточного тексту закону в повну відповідність до передбачених програмою (EFF - ІФ) зобов'язань країни і рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи", - повідомляється в прес-релізі МВФ за підсумками роботи в Києві групи експертів.

Окрім цього, влада України має забезпечити прогрес у реалізації інших відкладених заходів, зокрема в енергетичному і фіскальному секторах, які потрібні для досягнення поставлених програмою співпраці цілей.

За даними МВФ, переговори з цих питань триватимуть найближчим часом.

Як повідомлялося, в Києві в період із 12 по 16 лютого працювала група експертів МВФ, яка обговорювала з владою України технічні питання реформ, передбачених програмою EFF, зокрема законодавство про Антикорупційний суд.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) із першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,62 млрд). Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з В.Гройсманом у квітні 2016 року переговори щодо продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року.

У рамках четвертого перегляду, який відкриває шлях для отримання п'ятого траншу, МВФ ще продовжує вивчати ухвалений Верховною Радою закон про пенсійну реформу. Окрім цього, Україна має прийняти законодавство про створення антикорупційного суду, реформувати, а також здійснити коригування внутрішніх тарифів на газ відповідно до раніше затвердженої формули.

Дату прибуття місії у рамках чергового перегляду програми співпраці наразі не визначено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА