18:15 21.02.2018

Україна має запровадити єдиний тариф оперування суднами в акваторії Чорного моря

2 хв читати
Україна має запровадити єдиний тариф оперування суднами в акваторії Чорного моря

Єдиний тариф оперування суднами в акваторії Чорного моря необхідно впровадити в Україні, вважає перший заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Як повідомила прес-служба міністерства, про це йшлося 21 лютого на нараді з обговорення проекту наказу Міністерства інфраструктури "Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства інфраструктури України" за участю в. о. голови Адміністрації морських портів України Райвіса Вецкаганса, представників Мінінфраструктури, Класифікаційного товариства "Регістр судноплавства України", ДП "УкрНДІМФ", найбільших судноплавних компаній.

Учасники наради обговорили внесення змін до проекту наказу, зокрема в частині надання знижок на накатні судна та їх класифікації.

Як зазначив Ю.Лавренюк, нормативно-правова база застаріла і втратила актуальність. "Необхідно вирішити питання надання знижок на накатані судна та визначення категорійності поромів. Ми маємо запровадити єдиний тариф оперування суднами в акваторії Чорного моря. Це питання є складовою у впровадженні економічної ініціативи "Один пояс - один шлях". Питання важливе, питання актуальне", - наголосив заступник міністра.

За підсумками наради ухвалено компромісне рішення про категорійність поромів і надання знижок на портові збори.

"Ставка портових зборів залежатиме від кількості суднозаходів в порт, яка прив’язуватиметься до лінії оперування. Ми повинні розвивати ринок Ro-Ro перевезень в Україні. Наприклад, частка таких перевезень у портах країн Балтики становить 50%, в Україні лише 5%. Це розвантажить українські автошляхи та переведе частину вантажу з суші на море. Наше завдання - запропонувати перевізникам комфортні, гнучкі та прозорі тарифи", - наголосив Ю.Лавренюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА