12:59 23.02.2018

Склад наглядової ради "Магістральних газопроводів України" може бути затверджений наступного тижня

2 хв читати
Склад наглядової ради "Магістральних газопроводів України" може бути затверджений наступного тижня

Склад наглядової ради ПАТ "Магістральні газопроводи України" може бути затверджений наступного тижня, повідомив віце-прем'єр Володимир Кістіон.

"Я думаю, що наступного тижня буде виданий відповідний наказ і створена наглядова рада. Наступний крок - це правління і виробнича діяльність", - сказав він в рамках круглого столу на нафтогазову тематику, організованого профільним комітетом.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 листопада 2016 року вирішив створити ПАТ "Магістральні газопроводи України" у рамках поділу НАК "Нафтогаз України" за напрямами діяльності. У середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від ПАТ "Укртрансгаз" до ПАТ "МГУ".

За рішенням уряду, майно, використовуване нині "Укртрансгазом" для транспортування газу, має бути передане "МГУ" протягом 30 днів із моменту набуття чинності остаточним рішенням Стокгольмського арбітражу в спорі між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом" за контрактами на період 2009-2019 рр.

Наглядова рада "МГУ" буде складатися з семи членів, з них четверо будуть незалежними, троє - представниками від держави. Необхідними компетенціями для незалежних членів НР "МГУ" є: регуляторна політика конкурентного ринку енергії, операційна ефективності, стратегія і розвиток бізнесу, фінанси і аудит, міжнародні відносини, управління ризиками, а також комплаенс і корпоративне управління.

Конкурсна комісія вже відібрала чотирьох незалежних кандидатів в члени наглядової ради ПАТ "Магістральні газопроводи України". Протокол ще не підписаний через дискусій в частині претендентів на посади залежних членів НР.

До складу списку незалежних кандидатів увійшли: Вальтер Больц (Walter Boltz), який довгий час очолював австрійський регуляторний орган E-Control; Ян Чадам (Chadam Jan), екс-глава правління польського оператора ГТС Gaz-System; Карина Лучинкіна (Luchinkina Karina), що має великий досвід роботи в PwC; Фабріс Нойлан (Fabrice Noilhan), який працював в EDF і міністерстві енергетики Франції; Хендрік Поллекс (Hendrik Pollex), який працював BEB Erdoel Erdgas і Gasunie Deutschland; Нікола Біттілана (Nicola Battilana), який працював в Snam Rete Gas і TAG GmbH; Марго Лоудон (Loudon Margot Ann), яка працювала в British Gas і асоціації Eurogas; Джеско Кістовський (Jesko von Kistowski), який працював Power & Gas Solutions GmbH і Матьє Андреас (Andreas Matje), який працював в OMV.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА