18:43 28.02.2018

ЄС у березні підпише угоду про надання EUR50 млн для Фонду енергоефективності

2 хв читати
ЄС у березні підпише угоду про надання EUR50 млн для Фонду енергоефективності

Європейський Союз у березні цього року підпише технічну угоду з Україною про виділення Фонду енергоефективності EUR50 млн, повідомила заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катарина Матернова.

"Сьогоднішнє прийняття низки важливих документів щодо Фонду енергоефективності забезпечить можливість підписання угоди про фінансування фонду на EUR50 млн, і цю суму буде використано на сам фонд і надання технічної допомоги протягом 5 років", - сказала вона на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в середу.

Зокрема, уряд затвердив положення про наглядову раду (НР) Фонду енергоефективності, Типовий договір з незалежним членом НР, методику розрахунку економії енергії в результаті реалізації заходів з енергоефективності та основні напрями діяльності та кадрові вимоги до менеджменту фонду.

"ЄС готовий виділити вже і другу частину фінансування Фонду енергоефективності обсягом EUR50 млн. Щойно почне працювати фонд, ЄС готовий надати другу частину фінансування", - додала К.Матернова.

Вона зазначила, що роботу зі створення фонду було виконано в дуже стислі терміни, і цього вдалося досягти спільно з представниками від української сторони, ЄС, групою підтримки від Світового банку, Мінрегіоном.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр - глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубко, технічним партнером фонду стане IFC, представник якого увійде до його наглядової ради.

Як повідомлялося, рішення про створення Фонду енергоефективності було ухвалено в січні 2018 року після прийняття минулого року відповідного закону. Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних і охолоджувальних систем та обладнання, а також заміни наявних систем і устаткування на більш ефективні. Форма надання коштів - часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності. У держбюджеті-2018 на фонд виділено 1,6 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА