15:25 01.03.2018

"Газпром" у 2018 р. жодного разу не піднявся вище "дна", допустимого при транзиті тиску на вході до ГТС України

1 хв читати
"Газпром" у 2018 р. жодного разу не піднявся вище "дна", допустимого при транзиті тиску на вході до ГТС України

Російський "Газпром" з початку 2018 року жодного разу не забезпечив тиск на вході до ГТС України, що відповідаб би хоча б мінімальним умовам транзитного контракту, повідомила прес-служба ПАТ "Укртрансгаз".

"Станом на сьогодні тиск у транзитних магістральних газопроводах на вході до української ГТС впав до мінімального значення у цьому році - 50,3 кгс/см.кв. Транзитний контракт передбачає дотримання російською стороною тиску газу в магістральних газопроводах на вхідний точці ГВС "Суджа" у діапазоні 60-65 кгс/кв. см... У січні-лютому 2018 року "Газпром" систематично не виконував техумов, подаючи газ до українського кордону за фактичного тиску на рівні 51-59 кгс/кв. см", - йдеться в повідомленні.

Протягом останніх п'яти років "Укртрансгаз" неодноразово повідомляв про систематичне порушення "Газпромом" зобов'язань у рамках транзитного контракту. Зокрема, український оператор ГТС інформує моніторингову групу при ЄК про ризики для забезпечення Європи газом, що виникають через дії російської компанії.

Як повідомлялося, "Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною активною ємністю 31 млрд куб. м. Пропускна здатність газотранспортної системи (ГТС) України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи - 142,5 млрд куб. м, Молдови - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА