17:12 01.03.2018

Вихід з України банків із російським державним капіталом очевидний - Порошенко

1 хв читати
Вихід з України банків із російським державним капіталом очевидний - Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує, що вихід з українського ринку банків із державним російським капіталом є очевидним процесом, але він має бути продуманим.

"Очевидним є процес виходу з українського ринку банків із державним російським капіталом, він поступовий, регульований, він не стимулюється жодним державним органом України", - сказав він на засіданні РНБО України в четвер.

П.Порошенко зазначив, що цей процес треба здійснити так, щоб не завдати шкоди українській економіці та забезпечити стабільність функціонування банківської системи України. Також необхідно потурбуватися про те, щоб збереглися кошти українських підприємств і вклади фізичних осіб, які прийшли в ці банки "ще задовго до початку російської агресії".

Президент зазначив, що протягом 2017 року чисті активи українських банків із державним російським капіталом скоротилися на третину, а обсяг розміщених у них фізичних і юридичних осіб зменшився на 28% та 34% відповідно. За останні три роки частка банків із державним російським капіталом у чистих активах банківської системи України зменшилася практично вдвічі – з 10,6% до 5,6%.

"Ці сухі цифри, на мою думку, є дуже аргументованою відповіддю на соковиту брехню, яка всюди ллється, про начебто якесь домінування установ із російським капіталом у банківській системі України, під тим чи іншим прикриттям", - заявив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА