08:15 07.03.2018

Нафта Brent подешевшала вперше за чотири сесії до $ 65,29 за барель

2 хв читати
Нафта Brent подешевшала вперше за чотири сесії до $ 65,29 за барель

Ціни на нафту знижуються в середу вперше за чотири сесії на сигналах зростання запасів у США, а також збільшених побоюваннях торгових воєн після відставки економічного радника Білого дому Гері Кона.

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent в середу на лондонській біржі ICE Futures знизилася на $ 0,5 (0,76%) - до $ 65,29 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $ 0,25 (0,38%) - до $ 65,79 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $ 0,47 (0,75%) - до $ 62,13 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти виросли в ціні на $ 0,03 (0,05%) - до $ 62,6 за барель.

Дані Американського інституту нафти (API) вказали на зростання запасів нафти за підсумками минулого тижня на 5,7 млн ​​барелів. Це посилило побоювання інвесторів, пов'язані з тим, що підвищення видобутку нафти в США зводить нанівець зусилля держав ОПЕК +, які намагаються домогтися балансу на ринку.

"Дані API є одним з факторів, які викликали зниження цін на нафту, - цитує агентство Bloomberg аналітика Rakuten Securities Inc. в Токіо Сатору Йосіда. - Крім того, політика "America First", якої дотримується Трамп, може привести до подальшого збільшення виробництва нафти в США, що зведе нанівець обмеження видобутку країнами ОПЕК+ ".

Нову хвилю занепокоєння спровокувала інформація про те, що Кон йде у відставку через розбіжності з президентом США Дональдом Трампом щодо введення мит на сталь і алюміній. Відставка Кона ще більше знижує ймовірність того, що адміністрація Трампа пом'якшить свою позицію щодо мит, введення яких може ініціювати торговельну війну, відзначають експерти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА