14:44 14.03.2018

Кабмін спрямував 400 млн грн на програму "теплих кредитів"

1 хв читати
Кабмін спрямував 400 млн грн на програму "теплих кредитів"

Кабінет Міністрів України спрямував 400 млн грн на реалізацію в 2018 році програми підвищення енергоефективності в житловому секторі (програма "теплих кредитів"), 48% з яких буде спрямовано об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

"Ефективність використання 1 грн видатків державного бюджету в одно- і двоквартирних житлових будинках удесятеро вища, ніж в окремих квартирах у багатоквартирних житлових будинках", - йдеться в пояснювальній записці до постанови.

Згідно з документом, із 400 млн грн, передбачених програмою енергоефективності на 2018-2020 рр., Кабмін визначив 190 млн грн на "теплі кредити" для ОСББ і житлово-будівельних кооперативів (ЖБК). Ще 202 млн грн буде використано на "стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів", решту 7,7 млн грн - на відшкодування частини коштів на придбання котлів (окрім газових та електричних).

Крім того, постанова передбачає державну підтримку впровадження електричного опалення у багатоповерхових будинках у містах, де це передбачено схемами теплопостачання.

Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко нагадав, що для фінансування енергоефективності ОСББ цього року також передбачено 1,6 млрд грн у рамках Фонду енергоефективності, повідомила прес-служба Кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА