11:18 16.03.2018

Україна планує розширити географію експорту зерна в 2018 році

1 хв читати
Україна планує розширити географію експорту зерна в 2018 році

 Географію експорту української пшениці в 2018 році планується розширити ринками Китаю і В'єтнаму, а також лібералізувати поставки в Індонезію, повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

"Експорт зерна пшениці з України в 2016/2017 маркетинговому році (МР) становив понад 17,5 млн тонн. При цьому Індонезія в системі українського експорту пшениці посідала четверте місце - понад 1,6 млн тонн (9%). Водночас у 2017/2018МР Індонезія посідає перше місце в статистиці експорту пшениці - понад 1 млн тонн", - зазначив глава Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час зустрічі з представниками Комітету зернових і олійних культур Європейської бізнес асоціації.

Щорічний експорт зернових і олійних культур з України, за його словами, становить близько 40 млн тонн.

Учасники зустрічі також обговорили поточний стан експорту зернових і фітосанітарні вимоги країн-партнерів у міжнародній торгівлі.

Як зазначив заступник начальника управління фітосанітарної безпеки - начальник відділу карантину рослин Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва Держпродспоживслужби Вадим Чайковський, у формуванні експортних партій рослин і продуктів рослинного походження необхідно дотримуватися фітосанітарних вимог країн-партнерів України. У разі необхідності потрібно встановлювати вільні ділянки від шкідливих організмів і готуватися до щорічного обстеження с/г культур для експорту в КНР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА