08:36 17.03.2018

У США група сенаторів закликала заблокувати "Північний потік-2"

2 хв читати
У США група сенаторів закликала заблокувати "Північний потік-2"

Група з 39 сенаторів США закликала Мінфін і Держдепартамент заблокувати реалізацію російського проекту "Північний потік - 2". Про це повідомляє The Washington Examiner з посиланням на лист сенаторів до міністра фінансів Стівена Мнучіна і першого заступника держсекретаря Джона Саллівана.

За даними видання, законодавці направили звернення 15 березня.

"Ми повинні переконатися в тому, що наші європейські союзники бачать наше прагнення підтримати їх енергетичну незалежність і уберегти їх від згубного впливу "Північного-потоку-2" в довгостроковій перспективі", - сказано в листі.

Також сенатори відзначили, що адміністрація американського президента Дональда Трампа повинна використовувати "всі наявні в її розпорядженні засоби" для запобігання будівництва цього газопроводу.

Раніше Держдеп США зазначав, що блокування газопроводу "Північний потік-2" ніяк не вплине на політику Росії на міжнародній арені. "Кожен розуміє, як і адміністрація США, що блокуванням "Північного потоку" ми не будемо прагнути змінити поведінку Росії. Але можна (таким чином) підтримати Україну в її прагненні до європейського майбутнього", - говорила заступник помічника держсекретаря США Сандра Оудкірк.

Проти будівництва газопроводу офіційно виступили Естонія, Польща, Литва, Латвія. Польський прем'єр Матеуш Моравецький назвав проект "Газпрому" "вкрай небезпечним" і закликав Вашингтон ввести проти "Північного потоку-2" санкції. За його словами, великі побоювання викликає те, що внаслідок будівництва цього газопроводу від поставок газу буде відрізана Україна.

"Північний потік-2" за планом повинен пройти по дну Балтійського моря. Цей газопровід буде здатний прокачувати 55 млрд куб. м газу щорічно. Вартість проекту - € 9,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА