21:50 19.03.2018

Обов'язкове подання е-декларацій членами антикорупційних організацій загрожує існуванню Київської школи економіки

3 хв читати
Обов'язкове подання е-декларацій членами антикорупційних організацій загрожує існуванню Київської школи економіки

Почесний президент Київської школи економіки (КШЕ), заступник голови Ради Національного банку України Тимофій Милованов заявив, що обов'язкове заповнення електронних декларацій для антикорупційних організацій і членів наглядових рад держкомпаній загрожує існуванню цього навчального закладу.

Як повідомив Т.Милованов у понеділок на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, через навчання в Київській школі економіки держзакупівельників, а також у зв'язку з дослідженнями з державних закупівель КШЕ підпадає під закон про електронне декларування.

"Декларувати повинні всі - іноземні вчені, які живуть в США, директори європейських наукових інститутів, викладачі з європейських і американських університетів, які приїжджали до нас викладати. І звичайно всі українці - директори і співробітники", - зазначив він.

Т.Милованов повідомив, що один з директорів КШЕ вже подав у відставку з 30 березня - за день до дедлайну з подання е-декларацій. "Ще четверо сказали, що роздумують зробити те саме", - зазначив він.

"Сьогодні через дії української влади, багато директорів школи роздумують про відставку. Першу відставку я отримав сьогодні вранці. Якщо не буде ради директорів - не буде школи. Якщо всі іноземні директора підуть, то школа перетвориться в ізольований містечковий виш низького рівня", - написав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 2017 року схвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців рядових, сержантів і молодших офіцерів від обов'язку подавати е-декларації, але зобов'язала подавати е-декларації антикорупціонерів (керівників або членів вищого органу управління громадських об'єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

Президент України Петро Порошенко 10 липня 2017 року вніс в парламент пакет законопроектів щодо обмеження е-декларування для антикорупційних громадських організацій.

17 жовтня заступник голови адміністрації президента України Дмитро Шимків констатував, що наразі серед народних депутатів немає підтримки президентських законопроектів про публічну звітність громадських організацій, які передбачають скасування електронного декларування для членів антикорупційних неурядових громадських організацій.

26 лютого 2018 року керівник фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов повідомив, що фракція БПП закликає народних депутатів до результативного голосування з президентських законопроектів стосовно скасування електронного декларування громадських організацій (ГО) №6675 і №6674.

16 березня заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив, що у Верховної Ради України залишився один тиждень, щоб скасувати обов'язкове заповнення електронних декларацій для антикорупційних активістів і членів наглядових рад державних компаній.

"Залишився один тиждень для скасування електронних декларацій для антикорупційних активістів і рішення проблем електронного декларування наглядових рад державних підприємств і іноземців. Реальних опцій не багато: законопроект №6674 (за основу і в цілому з урахуванням зауважень Венеціанської комісії), або законопроект №6271 (за основу і в цілому), але з додаванням змін, з електронного декларування членами наглядових рад і нерезидентами", - написав Д.Шімків на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Крім того, за його словами можна внести відповідні поправки, що стосуються питань е-декларування для громадських організацій та членів наглядових рад державних підприємств, до інших проектів законів, які вже знаходяться на етапі другого читання, або взагалі відстрочити торішні поправки "для вирішення питання політично".

"Реально - це лише два дні на наступному тижні. Альтернатива - ганьба країни в міжнародному середовищі з 1 квітня", - зазначив заступник голови Адміністрації президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА