06:58 20.03.2018

Україна направила США прохання про виведення з-під дії мит Америки української металопродукції

2 хв читати
Україна направила США прохання про виведення з-під дії мит Америки української металопродукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) направило США прохання про виведення української металопродукції з-під дії 25%-х імпортних мит на українську металопродукцію.

"Передала раднику з економічних питань посольства США в Україні Дж. Полу Шутте лист @VGroysman керівництву США щодо виключення металургійної продукції з-під дії заходів. Необхідно забезпечити доступ продукції до ринку США, який є традиційним #експорт @kabmin_ua ​​@mineconomdev", - написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 8 березня підписав два документи про введення мит в розмірі 25% на імпорт сталі і 10% на імпорт алюмінію, зробивши виключення для Мексики і Канади, оскільки Вашингтон веде з цими країнами переговори щодо перегляду умов північноамеріканської угоди про вільну торгівлю (НАФТА). Рішення набувають чинності 23 березня. При цьому Д.Трамп в будь-який момент може скасувати їх або змінити умови в одному або обох документах відразу.

У свою чергу, представники українських металургійних підприємств звернулися до уряду за підтримкою щодо можливих мит, про що йшлося на робочій нараді на чолі з першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі С.Кубівим і заступником міністра - торговим представником Н. Микольською 12 березня.

За даними митної статистики Державної фіскальної служби, український експорт чорних металів у 2017 році зріс на 20% в порівнянні з 2016 роком - до $ 8,665 млрд. На чорні метали за минулий рік довелося 20,03% загального обсягу надходжень від експорту товарів проти 19,93 % за попередній. Імпорт аналогічної продукції зріс в минулому році на 42% - до $ 1,134 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА