13:12 21.03.2018

Кабмін затвердив Держпрограму розвитку автодоріг на 2018-2022 роки з прогнозним фінансуванням 300 млрд грн

2 хв читати

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив Державну цільову економічну програму розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 роки.

Згідно з текстом програми, який має агентство "Інтерфакс-Україна", загальний обсяг її фінансування становить 298,349 млрд грн, з яких 178 млн грн - за рахунок Державного дорожнього фонду, 113,8 млрд грн - за рахунок інших джерел.

Представляючи програму на засіданні уряду в середу, голова Держагентства автомобільних доріг України Славомір Новак повідомив, що за п'ять років планується якісно сполучити автодорогами всі обласні центри країни.

"Одразу хочу зазначити: ми плануємо поступово відходити від поточних середніх ремонтів і здійснювати капітальний ремонт, реконструкцію і нове будівництво. Це потребує більш професійної підготовки проектної документації, більшої підготовки та конкуренції між будівельними організаціями", - сказав він.

За словами С.Новака, до кінця 2022 року в Україні може бути відремонтовано половину загальної мережі доріг державного значення - близько 20 тис. км.

"Крім того, планується, що з 2020 року ямковий ремонт буде лише аварійним і стане винятком, а поточний середній піде в історію. Загалом за п'ять років основні ремонтні роботи будуть здійснені за основними міжнародними напрямками", - додав С.Новак.

Голова "Укравтодору" також повідомив, що з огляду на економію коштів за кредитами Європейського банку реконструкції і розвитку він запропонував міжнародним партнерам продовжити ремонт траси Київ-Одеса від Білої Церкви (Київська обл.) до межі з Черкаською областю в рамках наявних кредитних ліній.

"Подальші роботи на цій дорозі здійснюватимемо за рахунок нових кредитних ліній", - сказав голова Держагентства.

Загалом він наголосив, що EUR1, інвестований у розвиток доріг, дає EUR2,5 у ВВП. Таким чином, реалізація Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022 рр. має принести більш ніж на 800 млрд грн зростання ВВП.

"Хочу подивитися в очі міністру фінансів і переконати його в тому, що інвестиція в розвиток доріг - це найкраща інвестиція в розвиток економіки країни", - резюмував С.Новак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА