16:25 27.03.2018

"Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу

1 хв читати
"Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу

Російський "Газпром" відмовляється виконувати рішення Стокгольмського арбітражу щодо постачання і транзиту газу через Україну, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" за підсумками переговорів із "Газпромом", що відбулися минулого тижня.

"Газпром" дав зрозуміти, що російська газова монополія відмовляється відновлювати постачання в Україну, як це передбачено рішенням Стокгольмського арбітражу від грудня минулого року, і відмовляється підтвердити виплату $2,6 млрд згідно з рішенням арбітражу щодо транзитного контракту від лютого поточного року", - зазначили в "Нафтогазі".

У НАК нагадали, що обидва рішення Стокгольмського арбітражу є остаточними й оскарженню не підлягають.

За даними "Нафтогазу", на переговорах представники "Газпрому" озвучили бажання внести до контрактів із "Нафтогазом" поправки, що суперечать рішенням міжнародного арбітражу, або ж розірвати контракти з українською компанією. "Нафтогаз" вважає таку позицію неприйнятною і відхилив пропозиції "Газпрому", - зазначають у НАК.

Сторони домовилися провести ще один раунд переговорів у квітні.

"Відмова "Газпрому" дотримуватися діючих рішень важливого і шанованого міжнародного комерційного арбітражу ставить під серйозні сумніви надійність "Газпрому" як партнера європейської газової галузі", - резюмує головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Як повідомлялося з посиланням на заступника голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Мароша Шефчовича, ЄК очікує виконання "Газпромом" рішення Стокгольмського арбітражу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА