14:04 29.03.2018

Профспілка "ArcelorMittal Кривий Ріг" вимагає підвищення зарплат до EUR1 тис. з 1 квітня

3 хв читати
Профспілка "ArcelorMittal Кривий Ріг" вимагає підвищення зарплат до EUR1 тис. з 1 квітня

Комітет первинної організації профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України (ПО ПМГУ) ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" (Дніпропетровська обл.) на конференції трудового колективу 27 березня затвердив вимоги, зокрема, про підвищення заробітної плати до EUR1 тис. з 1 квітня поточного року.

"Підвищити з 1 квітня 2018 року середньомісячну заробітну плату працівникам за "ArcelorMittal Кривий Ріг" до рівня не менше EUR1000 у гривневому еквіваленті за курсом НБУ. У термін до 31 грудня 2018 року з метою визначення технічного стану і виявлення аварійно небезпечних будівель і споруд здійснити проведення державної спеціалізованою організацією обстеження всіх будинків і споруд на території ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг", які є його власністю або надані йому в користування", - значиться у вимогах найманих працівників "ArcelorMittal Кривий Ріг" до роботодавця.

Крім того, на конференції трудовий колектив висунув вимогу негайно здійснити капремонт конструкцій перекриття покрівлі блоку № 2 конвертерного цеху (останнім часом на підприємстві відбулося кілька НП, зокрема, зі смертельними випадками через обвалення покрівлі - ІФ), а також не допустити необґрунтованого скорочення робочих місць.

В інформації ПО ПМГУ "ArcelorMittal Кривий Ріг" уточнюється, що з 384 делегатів, обраних у структурних підрозділах підприємства, як учасники конференції зареєструвалися 272 людини.

"Набрати необхідний кворум, щоб забезпечити легітимність конференції, вдалося після того, як присутні у ДК "Мистецький" представники трудового колективу заявили про готовність не залишати залу доти, доки не набереться кворум, і почали обдзвонювати делегатів, які не прийшли вчасно. У результаті, у ДК "Мистецький" дочекалися тих делегатів, які спочатку за оголошенням адміністрації прийшли до будівлі управління (раніше профком і керівництво підприємства оголосили конференцію на один і той самий час у різних місцях - ІФ)", - зазначається в інформації профкому.

На наступний день після конференції затверджені вимоги були офіційно передані адміністрації через канцелярію підприємства.

Голова профкому ПО ПМГУ "ArcelorMittal Кривий Ріг" Наталія Маринюк у зверненні до працівників підприємства закликала адміністрацію сісти за стіл переговорів з профспілками.

"Наша мета - домогтися підвищення зарплати для всіх працівників, збереження робочих місць і безпечних умов праці, виконання інших вимог, оскільки, зважаючи на настрої трудового колективу, лише так можна зняти соціальну напруженість, не доводити ситуацію до страйку. Ми неодноразово пропонували і зараз пропонуємо адміністрації сісти за стіл переговорів і шляхом конструктивного діалогу знайти взаємоприйнятні вирішення всіх проблемних питань і забезпечити виконання тих вимог, які були висунуті трудовим колективом", - йдеться у зверненні глави профкому, яка при цьому констатувала, що "адміністрація ухиляється від переговорів".

Як повідомлялося, представники трудового колективу "ArcelorMittal Кривий Ріг" на мітингу 14 березня 2018 року вимагали від власника підприємства підвищення середньої заробітної плати до EUR1 тис. у гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року, збереження робочих місць і забезпечення безпечних умов праці.

У свою чергу, генеральний директор меткомбінату Парамжіт Калон на явочному рапорті для керівників підрозділів комбінату 7 березня заявив про намір підвищити зарплати працівникам у рамках щорічного їх перегляду. При цьому прес-служба уточнила, що "у будь-якому разі зростання зарплати буде здійснено з урахуванням українського ринку праці, інфляції, власних витрат на виробництво, собівартості продукції, прогнозів цін на світових ринках металопродукції та інших факторів, які вимагають аналізу і прийняття зваженого рішення".

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат було перейменовано на "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - на "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА