20:25 29.03.2018

Госпсуд Києва задовольнив позов власника євробондів ПриватБанку про стягнення $ 663 тис. боргу з цінних паперів

3 хв читати
Госпсуд Києва задовольнив позов власника євробондів ПриватБанку про стягнення $ 663 тис. боргу з цінних паперів

Господарський суд Києва за підсумками засідання 28 березня повністю задовольнив позов THEO Worldwide Corp до ПриватБанку (Київ) і пов'язаної UK SPV Credit Finance (Велика Британія) про стягнення $ 663 тис. боргу за емітованими британською структурою єврооблігаціями.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомило обізнане джерело.

За його даними, деталі рішення суду не підлягають оприлюдненню через наявність угоди про нерозголошення інформації.

Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, THEO Worldwide Corp у першій половині 2017 року подало позов до Господарського суду Києва щодо ПриватБанку і UK SPV Credit Finance. Іншими особами на стороні відповідача є Міністерство фінансів України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Національний банк України, на стороні позивача - GLAS Trust Corporation Limited, а також трасти за євробондами - Deutsche Trustee Company Limited і Madison Pacific Trust Limited.

Позивач звернувся до суду з вимогою визнати недійсною процедуру обміну єврооблігацій на акції додаткової емісії (bail-in) під час націоналізації фінустанови і стягнути з ПриватБанку $ 663 тис. боргу з цінних паперів, які йому належали.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $ 175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $ 200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $ 40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $ 220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року, виступило зареєстроване в Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням в 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Веліка Брітанія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасти по єврооблігаціях на $ 175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $ 200 млн з погашенням 23 січня 2018 року. З 3 жовтня 2017 року новим довірителем виступає Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу, Національний банк України 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк. З її складу виключені SIA "PrivatLizings" (Латвія), ТОВ "Пріватофіс" (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Велика Британія).

Madison Pacific Trust Limited 2 листопада повідомив банк про дострокове стягнення заборгованості за євробондами.

Окрім того, 8 листопада Madison Pacific Trust Limited і UK SPV Credit Finance plc подали заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА