13:41 30.03.2018

У квітні всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень - Гройсман

2 хв читати
У квітні всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень - Гройсман

 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень уже у квітні.

"У квітні всі військові пенсіонери відповідно до рішення уряду отримають доплати до пенсій за січень-березень, а з травня уряд розпочинає системну виплату вже підвищених військових пенсій", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету Міністрів за результатами наради В.Гройсмана з міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

У свою чергу А.Рева повідомив, що відповідно до рішення уряду середній розмір підвищення пенсій становитиме 1,5 тис. грн.

"Все буде проходити в плановому режимі. Немає сумнівів, що поставлені завдання будуть виконані", - додав міністр.

Як повідомляється, під час перерахунку буде враховано: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентну надбавку за вислугу років. Окремо буде перераховано пенсії особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ, для них, окрім перелічених вище виплат, враховуватимуть щомісячні додаткові види грошового забезпечення і премії за січень 2016 року.

Зазначено, що пенсійне підвищення відбуватиметься поетапно. Із 1 січня 2018 року середнє підвищення становитиме 1,5 тис. грн. Із 1 січня 2019 до цієї суми додасться ще 750 грн. Із 1 січня 2020 року - ще стільки ж. Таким чином, за два роки військові пенсії з нинішнього середнього значення збільшаться приблизно вдвічі.

Як наголошується в повідомленні, пенсії буде переглянуто для пенсіонерів 12 силових відомств. Загалом підвищення отримають 498 тис. людей. У бюджеті Пенсійного фонду для підвищення військових пенсій передбачено 7,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА