13:50 04.04.2018

Кабмін виключив зі списків на приватизацію-2018 "Аграрний фонд", ДПЗКУ і "Чорноморське морське пароплавство"

2 хв читати
Кабмін виключив зі списків на приватизацію-2018 "Аграрний фонд", ДПЗКУ і "Чорноморське морське пароплавство"

Кабінет Міністрів виключив із переліку об'єктів великої приватизації державної власності на 2018 рік ПАТ "Аграрний фонд", ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація" (ДПЗКУ) і ДСК "Чорноморське морське пароплавство".

Відповідна норма міститься в проекті протокольного рішення засідання уряду 4 квітня.

Крім того, Кабмін зобов'язав Міністерство агрополітики та продовольства і Міністерство інфраструктури подати до 1 травня до Фонду державного майна (ФДМ) пропозиції щодо заміни цих об'єктів іншими, які підлягатимуть приватизації у виконання плану надходжень до держбюджету коштів від приватизації.

Як повідомлялося, ФДМ у зв'язку із набуттям чинності нового закону "Про приватизацію державного і комунального майна" переглянув переліки об'єктів на приватизацію в 2018 році, зокрема, виключивши з них контрольні пакети акцій п'яти обленерго, блокувальні пакети акцій трьох обленерго та "Донбасенерго".

У нових списках порівняно із затвердженими наприкінці минулого року відсутні також 75,22% акцій "Турбоатому", 51% акцій Запорізького титано-магнієвого комбінату, 50% "Азовмашу", 40% "Світ ласощів".

Із чотирьох ТЕЦ, що планувалися до продажу, – Криворізької, Миколаївської, Дніпровської і Херсонської – залишено тільки Миколаївську.

Водночас до списку включено блокпакети по 25% акцій "Нафтохіміка Прикарпаття" і "Нафтопереробного комплексу - Галичина", а також 100% "України туристичної", 76,7588% акцій Херсонського бавовняного комбінату.

В оновленому переліку в групі найбільших об'єктів, що підлягають приватизації поточного року, залишилися лише чотири позиції: 99,567% акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ), 99,995% "Сумихімпром", 68,009% Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату і 78,29% "Центренерго". За умови схвалення урядом умов продажу виставляння перших трьох на конкурс заплановано на травень, а "Центренерго" - на червень.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" у ФДМ, таке суттєве скорочення списку найбільших об'єктів для приватизації в 2018 році пов'язано з тим, що лише зазначені об'єкти підпадають під перехідні положення нового закону. У Фонді пояснили, що додатковий список об'єктів з активами понад 250 млн грн для продажу цього року буде затверджено урядом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА