15:30 04.04.2018

Суд оголосив перерву за позовом Мін'юсту про стягнення з підконтрольного "Роснефти" "Линіка" 705 млн грн

2 хв читати
Суд оголосив перерву за позовом Мін'юсту про стягнення з підконтрольного "Роснефти" "Линіка" 705 млн грн

Господарський суд Луганської області у середу ропочав розгляд по суті позову Міністерства юстиції України про стягнення з ПАТ "Линік" (Лисичанський НПЗ, Луганська обл.) 705 млн грн як регресу за програним у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) позовом компанії "Агрокомплекс".

"З огляду на дуже великий обсяг інформації, усе вже втомилися. Попереду ще дуже велика маса досліджень доказів. Тому в судовому засіданні оголошуємо перерву до 17 квітня 2018 року", - сказала ведуча слухання суддя Тетяна Косенко.

Представники Мін'юсту наполягають на своїх вимогах, тоді як представник відповідача вказує, що позов спрямований не за адресою, оскільки, згідно з рішенням ЄСПЛ, "Линік" не є порушником закону. "Ми не проти чітко встановленого законом права Мін'юсту на звернення за регресом, але право має бути до винної особи", - сказав він.

Раніше в січні і березні 2018 року Госпсуд Луганської області відмовив Мін'юсту в забезпечувальних заходах за цим позовом: позивач просив заарештувати нерухоме майно та заборонити операції із його відчуження.

Заступник міністра юстиції Сергій Шкляр у січні пояснював, що позов виник внаслідок виконання рішення ЄСПЛ, за яким вже здійснено виплату EUR27 млн з державного бюджету, що з урахуванням відсотків становить 705 млн грн.

ЄСПЛ визнав у 2011 році компанію "Агрокомплекс" постраждалою у судовому процесі за прострочені борги проти Лисичанського НПЗ, а через два роки постановив виплатити "Агрокомплексу" EUR27 млн справедливої компенсації, які і були перераховані у відведений судом дворічний термін.

У письмовому рішенні ЄСПЛ зазначалося, що "Агрокомплекс" проводив із російськими компаніями бартерні операції з обміну української харчової сировини на російську сиру нафту для подальшого продажу готових нафтопродуктів. Справа стосувалася процедури банкрутства періоду 1996-2004 рр., ініційованої заявником проти найбільшого нафтопереробного заводу в Україні в спробі відновити прострочені заборгованості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА