15:09 11.04.2018

Близько 60% військових пенсіонерів вже отримують перераховані пенсії - Розенко

2 хв читати
Близько 60% військових пенсіонерів вже отримують перераховані пенсії - Розенко

 Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що на сьогодні близько 316 тис. (60%) військових пенсіонерів вже отримують перераховані пенсії.

"З 544 тис. пенсіонерів, які мають отримати цей перерахунок, станом на зараз вже отримують відповідні виплати близько 316 тис. військових пенсіонерів, це близько 60% військових пенсіонерів", - сказав П.Розенко під час селекторної наради в середу в Києві.

Віце-прем'єр також повідомив, що наразі надійшло близько 500 тис. заявок на перерахунок пенсій від силових органів, що становить 90%. За його словами, лише 72% заяв наразі оброблено.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що всі військові пенсіонери отримають доплати до пенсій за січень-березень вже в квітні.

При перерахунку будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. Окремо будуть перераховані пенсії особам керівного і рядового складу органів внутрішніх справ, для них, окрім вище перерахованих виплат, враховуватимуть щомісячні додаткові види грошового забезпечення та премії за січень 2016 року.

Зазначається, що пенсійне підвищений відбуватиметься поетапно. З 1 січня 2018 року в освіті: середнє підвищення становитиме 1,5 тис. грн. З 1 січня 2019 до цієї суми додасться ще 750 грн. З 1 січня 2020 року - ще стільки ж. Таким чином, за два роки військові пенсії з нинішнього середнього значення збільшаться приблизно вдвічі.

Загалом, наголошується в повідомленні, пенсії переглядатимуть для пенсіонерів 12 силових відомств. Загалом підвищення отримають 498 тис. осіб. У бюджеті Пенсійного фонду для підвищення військових пенсій передбачено 7,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА