09:45 13.04.2018

ВР пропонують дозволити стратегічним держпідприємствам самостійно розпоряджатися непрофільних майном

2 хв читати
ВР пропонують дозволити стратегічним держпідприємствам самостійно розпоряджатися непрофільних майном

 У Верховній Раді України зареєстрований законопроект щодо вдосконалення управління об'єктами державної власності (№8225), який дозволить стратегічним держпідприємствам, забороненим до приватизації, ефективно використовувати непрофільний майно.

Як повідомляє в четвер прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, на сьогодні у власності держкомпаній залишається велика кількість непрофільного майна і приміщень, які не використовуються в основній діяльності підприємств і вимагають значних фінансових витрат на їх утримання. Однак чинне законодавство забороняє стратегічним держпідприємствам відчужувати нерухомість і майно: продавати, передавати в оренду або безоплатне користування місцевих органів влади і громад.

Автор законопроекту №8225 - керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак зазначив, що цей документ пропонує дозволити підприємствам, які не підлягають приватизації, розпоряджатися непрофільних майном. "Непрофільні приміщення держпідприємств простоюють роками, хоча можуть приносити користь державі і суспільству", - сказав він.

Обов'язкова умова можливого продажу - підтвердження того, що майно не використовується в основній діяльності підприємства, а процедура продажу об'єктів і прав оренди буде відбуватися через систему електронних аукціонів ProZorro.Продажі.

"Це стосується лише тих об'єктів, щодо яких є підтвердження, що вони не використовуються в діяльності компанії. Це майно потрібно продавати, інакше воно просто згниє", - підкреслив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Законопроект також передбачає спрощення процесу передачі майна між органами влади, що дасть змогу за необхідності передавати приміщення, наприклад, між підприємством і місцевою радою та використовувати його в інтересах громади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА