17:17 11.05.2018

Яблука, груші та персики залишаються найпоширенішими у світі фруктами

2 хв читати
Яблука, груші та персики залишаються найпоширенішими у світі фруктами

Виробництво плодів і ягід у світі у 2016 році продовжило стабільне зростання і перевищило 717 млн тонн, повідомила асоціація "Укрсадпром" із посиланням на дані Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

"Найпопулярнішими видами плодово-ягідної продукції залишаються банани, яблука, виноград і апельсини. Так, у 2016 році було зібрано 113 млн тонн бананів, 89 млн тонн яблук, 77 млн тонн винограду, 73 млн тонн апельсинів", - ідеться в повідомленні на сайті "Укрсадпрому".

Крім того, вирощено 47 млн тонн манго та гуави, 35 млн тонн плантанів (різновид бананів), 33 млн тонн мандаринів і клементинів, 27 млн тонн груш, 26 млн тонн ананасів, 25 млн тонн персиків і нектаринів.

Як зазначається, на ці фрукти припадає понад 75% світового виробництва плодів і ягід.

Згідно з повідомленням, на початку статистичного спостереження з 1961 року загальносвітовий валовий збір фруктів становив 175 млн тонн, що вчетверо менше, ніж у 2016 році. Глобальне виробництво яблук, груш, персиків і нектаринів від початку спостереження зросло вп'ятеро.

Серед ягід найбільші обсяги виробництва утримує полуниця, урожай якої в 2016 році перевищив 9 млн тонн, що в 12 разів більше порівняно з 1961 роком. Валовий збір волоських горіхів у світі становить близько 4 млн тонн (усемеро більше за показник 1961 року).

Отже, зазначають експерти, виробництво плодово-ягідної продукції на сьогодні відображає глобальний тренд зростання попиту на свіжі й перероблені плоди та ягоди і стимулюється постійним зростанням населення планети та популяризацією здорового харчування. А також воно передбачає як екзотичні фрукти, так і традиційні культури, які вирощуються в помірних кліматичних умовах України.

"Вітчизняні виробники мають нарощувати обсяги виробництва типових для нашої зони фруктів, ягід і горіхів, що в перспективі сприятиме не тільки повному задоволенню внутрішнього попиту, а й посиленню їхніх позицій на світовому ринку як постачальників цієї продукції", - зазначили в асоціації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА