12:29 15.05.2018

Рівень зайнятості на Донбасі знизився до 50-55%, а рівень безробіття зріс до 15% у 2013-2017 роках

2 хв читати
Рівень зайнятості на Донбасі знизився до 50-55%, а рівень безробіття зріс до 15% у 2013-2017 роках

 У Луганській і Донецькій областях рівень зайнятості знизився на 5-10%, а рівень безробіття зріс на 5-7% з 2013-го по 2017 рік, ідеться в дослідженні безробіття на сході України "Чотири роки у війні. Криза робочої сили на Донбасі".

"Тенденції, які спостерігаються в Україні останніми роками, свідчать про кризу робочої сили в усіх регіонах. Але на Донбасі, зокрема у прифронтових населених пунктах, ця криза ускладнена бойовими діями, відтоком кадрів, який спостерігається через війну, а з іншого боку - значною кількістю внутрішньо переміщених осіб", - заявила експерт громадської організації "Фундація. 101" Галина Янченко під час презентації звіту у вівторок у Києві.

Згідно з дослідженням, головними проблемами є: низький рівень підприємництва та новоствореного бізнесу; низький рівень відповідності кандидатів вимогам вакансій, відтік мотивованих кадрів із регіону, зокрема за кордон; неефективність Центрів зайнятості.

"Якщо говорити про рівень зайнятості, то можна побачити, що у 2013 році в Донецькій і Луганській областях (був - ІФ) 60%, то у 2017 році зменшення було до 55% у Луганській області та 50% - у Донецькій", - зазначив експерт аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ярослав Пилипчук.

Він додав, що рівень безробіття з 2013 року зріс із 8-10% до в середньому 15% у 2017 році.

Дослідження проводили представники ГО "Український інститут майбутнього" та "Фундація. 101" за підтримки програми розвитку ООН в Україні (UNDP). Метою дослідження була оцінка державних програм стимулювання зайнятості на Донбасі та прифронтових територіях.

Дослідження проводилося двома методами: кабінетне (аналіз публікацій, статистики, законодавства, звітів); контент-аналіз (26 інтерв'ю: дев’ятеро безробітних, п’ятеро нещодавно працевлаштованих, вісім роботодавців, четверо представників органів влади).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА