16:02 25.06.2018

Harley-Davidson не підвищуватиме ціни через мито ЄС, але виведе частину виробництва з США

2 хв читати
Harley-Davidson не підвищуватиме ціни через мито ЄС, але виведе частину виробництва з США

 Вартість мотоциклів Harley-Davidson у країнах Європейського союзу збільшиться у середньому на $2,2 тис. через мита, які ЄС ввів як відповідь після дій США на ринках сталі та алюмінію.

Однак, як йдеться в повідомленні компанії Harley-Davidson Inc., оптові ціни і рекомендовані роздрібні ціни не підвищуватимуть, щоб компенсувати нові мита. Замість цього вона буде змушена перенести частину виробництва продукції, призначеної для європейських країн, за межі США.

Компанія вважає, що, перекладаючи оплату мита на мотоциклістів і дилерів, доможеться лише "негайного і тривалого негативного впливу на операції в Європі, зниження доступності продукції Harley-Davidson для клієнтів і негативного впливу на стійкість бізнесу дилерів", йдеться в повідомленні.

Ввізні мита на мотоцикли Harley-Davidson для ринку ЄС збільшаться з 6% до 31%. Виробник оцінює несприятливий фінансовий ефект від такого збільшення від $90 млн до $100 млн на рік. За решту 2018 року збиток становитиме для від $30 млн до $45 млн.

Таким чином, Harley-Davidson - одна з перших американських компаній, які оцінили фінансові наслідки торговельних суперечок США з основними союзниками. Минулого тижня німецький автомобілебудівний концерн Daimler попередив про очікуване зниження продажу в 2018 році через протистояння США і Китаю в торговельній сфері.

За межами США заводи Harley-Davidson розташовані в Індії, Бразилії та Таїланді. Раніше цього ж року компанія оголосила про закриття підприємства в Австралії. Перенесення навіть невеликої частини виробництва за межі США потребуватиме від 9 до 18 місяців, а також значних додаткових інвестицій.

Акції Harley-Davidson подешевшали на 2,7% на попередніх торгах у Нью-Йорку в понеділок. З початку року до 22 червня включно капіталізація компанії скоротилася на 13%, до $7,4 млрд, тоді як індекс S & P 500 виріс на 3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

НБУ в понеділок зміцнив курс гривні на 4 коп.

Зниження облікової ставки до 11,5-12% до кінця 2024 р. допускають чотири члени КМП, ще сім очікують 13% - НБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА