18:04 12.07.2018

ВС постановив стягнути з "Укрзалізниці" 120 млн грн відшкодування збитків "Нібулону"

2 хв читати
ВС постановив стягнути з "Укрзалізниці" 120 млн грн відшкодування збитків "Нібулону"

Верховний Суд України у складі колегії Касаційного господарського суду рішенням від 3 липня 2018 року постановив стягнути з ПАТ "Укрзалізниця" на користь ТОВ СП "Нібулон" 120,283 млн грн як відшкодування збитків, заподіяних компанії в 2012-2014 роках унаслідок неправомірно встановленого "експортного тарифу" на перевезення зернових вантажів до станції Миколаїв-Вантажний, пише видання "Наші гроші".

"У липні 2013 року Антимонопольний комітет оштрафував Державну адміністрацію залізничного транспорту на 100 млн грн за зловживання монопольним становищем. Йшлося про підміну вартості послуг із перевезення зерна на експорт вартістю послуг з перевезення на території України", - йдеться в матеріалі.

За даними видання, за справу в АМКУ взялися на підставі скарги компанії "Нібулон". Комітет встановив, що Держадміністрація залізничного транспорту безпідставно зобов'язувала "Нібулон" вказувати в перевізних документах інформацію про перевезення вантажів зі своїх підрозділів у Миколаїв як експортних, оскільки станція Миколаїв-Вантажний розташована в межах України і перевезення до неї відносяться до категорії "внутрішнього сполучення".

"Навесні 2016 року "Нібулон" звернувся до суду з позовом до "Укрзалізниці" як правонаступника Держадміністрації залізничного транспорту з вимогою про стягнення 120 млн грн збитку (зайво сплачені 60,14 млн грн х 2 із 6 лютого 2012 року по 22 липня 2014 року)", - повідомляється в матеріалі.

Колегія суддів Касаційного госпсуду підтримала висновки суду апеляційної інстанції щодо того, що у компанії з'явилося право позиватися до "Укрзалізниці" про відшкодування зайво понесених витрат із моменту винесення згаданого рішення АМКУ. Тому спір щодо наявності чи відсутності підстав для стягнення цієї шкоди суди вирішили на користь позивача.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА