12:37 18.07.2018

Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород у держкомпаніях

2 хв читати
Кабмін заборонив виплату бонусів і винагород у держкомпаніях

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу заборонив виплату бонусів і винагород у державних компаніях.

"Я пропоную ... заборонити виплати бонусів і винагород у державних компаніях України. Я вважаю, що зарплати, премії мають бути гідними ... Але що стосується жадібності, надмірності, я такого підтримати не можу", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) підготувати це рішення, визначивши "стелю" додаткових виплат. У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зазначив, що МЕРТ підготує це рішення протягом трьох днів.

При цьому, як пояснив кореспонденту "Інтерфакс-Україна" перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, нинішня заява – політична, і наразі немає розуміння, яким буде остаточне рішення. "Я не думаю, що це буде "нікому нічого", але зараз я не готовий говорити про те, який це матиме вигляд", - сказав він.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж присудив виплату "Газпромом" штрафу в розмірі $4,6 млрд за підсумками рішень двох арбітражних спорів на поставку і транзит газу "Газпром" зобов'язаний доплатити НАК "Нафтогаз України" $2,56 млрд.

Наприкінці травня наглядова рада "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 співробітника компанії на загальну суму $46,3 млн, або 1% суми штрафу, за внесок в перемогу за підсумками тяжби з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. З цієї суми буде виплачено податок на доходи фізичних осіб та інші збори на суму понад $9 млн.

Таке рішення наглядової ради "Нафтогазу" викликало велику критику з боку опозиційних фракцій, які вимагали його скасування. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман просив наглядову раду НАК переглянути це рішення, назвавши його надмірним, однак, за наявною інформацією, отримав відмову. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив ЗМІ, що прокуратура в рамках відкритої кримінальної справи також перевірить законність присудження такої премії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА