11:11 14.08.2018

ЄС надасть Україні ще EUR15,5 млн на реформу держуправління

2 хв читати
ЄС надасть Україні ще EUR15,5 млн на реформу держуправління

Європейський Союз вирішив надати EUR15,5 млн бюджетної підтримки Україні для реформування сектора державного управління, повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

"На основі результатів, досягнутих Україною в реформуванні сектора державного управління у 2017 році, ЄС вирішив збільшити допомогу Україні в цій важливій сфері державної політики. EUR15,5 млн із загальної суми розміром EUR90 млн, які становлять зобов'язання ЄС щодо підтримки цієї реформи, були узгоджені для переведення до державного бюджету України за 2018 рік", - ідеться в повідомленні посольства у вівторок.

У ЄС нагадали, що це вже друга виплата після першого траншу розміром EUR10 млн, які було надано у травні 2017 року.

Крім того, в диппредставництві зазначили, що у 2016 році ЄС схвалив спеціальну програму допомоги реформування сектора державного управління розміром EUR104 млн, яка передбачає EUR90 млн на бюджетну підтримку і EUR14 млн на технічну допомогу, що використовується для надання консультативних послуг державним органам, залученим в упровадження реформи.

"Рішення про виплату EUR15,5 млн з фондів ЄС до державного бюджету України на 2018 рік є нашим визнанням відчутного прогресу, якого досягла Україна в упровадженні реформи державного управління", - наводять у прес-службі посольства слова тимчасового повіреного у справах ЄС в Україні Томаса Фреллесена.

У свою чергу міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко уточнив, що, відповідно до угоди про фінансування програми "Підтримка комплексного реформування державного управління в Україні", перша частина траншу є фіксованою і становить EUR5 млн, а друга частина залежить від успішності впровадження реформи, що вимірюється визначеними програмою індикаторами. "Завдяки їх виконанню друга частина траншу становить EUR 10,5 млн. Кошти бюджетної підтримки спрямовуються до державного бюджету", - розповів він.

За словами міністра, Україна виконала 75% поставлених на 2017 рік індикаторів. Завдяки виконанню цих та інших показників Україна отримала черговий транш, зазначив О.Саєнко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА