12:13 22.08.2018

Експорт плодово-ягідної продукції з України стримується неузгодженістю фітосанітарних заходів з імпортерами

2 хв читати
Експорт плодово-ягідної продукції з України стримується неузгодженістю фітосанітарних заходів з імпортерами

Неузгодженість фітосанітарних заходів з країнами-імпортерами стримує експорт плодово-ягідної продукції з України, заявили в асоціації "Укрсадпром".

Відповідно до прес-релізу асоціації, сьогодні, на відміну від основних країн-експортерів, Україна демонструє різкі коливання обсягу експорту і нестабільність поставок.

"Для порівняння, в останні роки експорт плодово-ягідної продукції Польщі становить понад $1 млрд, тоді як для України такий обсяг сягає $150-200 млн, таким чином Україна експортує ушестеро менше плодово-ягідної продукції, ніж її європейський сусід", - йдеться в повідомленні.

Асоціація переконана, що узгодження взаємного визнання фітосанітарних заходів надасть можливість налагодити торгівлю, забезпечити соціально-економічний розвиток України, буде стимулом для розвитку галузі садівництва та ягідництва в Україні і допоможе залучати інвестиції в довгострокові сільськогосподарські та інфраструктурні проекти.

Для вирішення проблеми неузгодженості фітосанітарних заходів "Укрсадпром" звернувся до першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва з проханням доручити очолюваному ним міністерству, Міністерству закордонних справ, Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів узгодити взаємне визнання фітосанітарних заходів з потенційними країнами-імпортерами для здійснення експорту фруктів, ягід, а також посадкового матеріалу.

Також асоціація звернулася до заступника голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександра Бакуменка з проханням підтримати позицію галузевого об'єднання і направити відповідне звернення від комітету і народних депутатів до зазначених органів державної влади.

Асоціація "Укрсадпром" - об'єднання садівників, виробників продукції з плодів і ягід, виробників і постачальників посадкового матеріалу, інших господарських і громадських об'єднань у сфері садівництва та переробки плодово-ягідної сировини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА