10:45 26.09.2018

Газ, світло і вода для населення Туркменістану стануть платними

1 хв читати
Газ, світло і вода для населення Туркменістану стануть платними

Уряд Туркменістану з 1 січня 2019 року припинить безкоштовно надавати жителям країни електроенергію, газ, воду і світло, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на туркменське Державне інформаційне агентство.

"Для продовження розвитку вільних ринкових відносин в економіці Туркменістану, а також упорядкування вартості електроенергії, газу, житлово-комунальних послуг для громадян країни, запропоновано з 1 січня 2019 року скасувати безкоштовне надання населенню електроенергії, газу, питної води і харчової солі", - йдеться у постанові президента країни Гурбангули Бердимухамедова.

Водночас Народна рада постановила забезпечувати населення з 1 січня 2019 року електроенергією, газом, водою та сіллю на платній основі за пільговими цінами.

У документі наголошується, що це рішення прийнято "для досягнення стійкого і системного розвитку держави в усіх напрямках, раціонального використання базових ресурсів, а також подальшого вдосконалення соціальних пільг".

Уряду Туркменістану доручено підготувати та подати на розгляд президента нормативно-правові акти, пов'язані з виконанням цієї постанови.

За інформацією туркменських ЗМІ, населенню країни безкоштовно надаються природний газ, вода і електроенергія з 1992 року.

У 2003 році перший президент Туркменістану Сапармурат Ніязов продовжив дію відповідної постанови Народної ради до 2030 року, але тепер народні обранці проголосували за скасування цієї постанови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА