13:11 27.09.2018

Тігіпко досяг попередньої домовленості про придбання суднозаводу "Кузня на Рибальському"

2 хв читати
Тігіпко досяг попередньої домовленості про придбання суднозаводу "Кузня на Рибальському"

Група "ТАС" Сергія Тігіпка досягла попередньої домовленості про придбання ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському"(обидва - Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі групи в четвер.

"На цьому етапі до Антимонопольного комітету України подано заяву щодо можливості придбання акцій ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському". Після отримання дозволу від регулятора сторони мають намір продовжити роботу зі здійснення угоди", - проінформували у прес-службі на офіційний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Вартість і терміни завершення угоди не розголошуються. Про плани групи "ТАС" щодо подальшого розвитку підприємства буде повідомлено після отримання рішення від Антимонопольного комітету України", - зазначили у прес-службі.

Як уточнюється у відповіді на запит, попередньої домовленості за угодою про придбання акцій суднобудівного досягнуто за підсумками переговорів між групою "ТАС" і власником ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському".

"Група "ТАС" активно інвестує в українську економіку і розглядає ті інвестиційні проекти, які відповідають стратегії її довгострокового розвитку", - зазначили у прес-службі.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше – ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств судпрому України.

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ).

В умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Завод також бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на експорт товарів військового призначення власного виробництва та імпорт товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році, з урахуванням перейменування підприємства на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", його повноваження спецекспортера були продовжені терміном до 1 січня 2021 року.

За даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ у 2,2 рази порівняно з 2016 роком - до 18,62 млн грн, чистий дохід зріс у 6,6 рази (557, 36%) - до 776,18 млн грн.

Про плани зі зміни власника ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" повідомила 25 вересня прес-служба суднозаводу. Пізніше інформацію про підготовлювану операцію підтвердив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА