16:32 02.10.2018

ЄК продовжила антидемпінгові мита на безшовні труби з РФ та України

2 хв читати
ЄК продовжила антидемпінгові мита на безшовні труби з РФ та України

Європейська Комісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення в регіон безшовних труб діаметром не більше ніж 406,4 мм із Росії на рівні 35,8%, випливає з документів ЄК. При цьому антидемпінгове мито на постачання до ЄС труб із заводів групи ЧТПЗ (Челябінського трубопрокатного заводу та Первоуральського новотрубного заводу) становить 24,1%, для заводів "Трубної металургійної компанії" - 28,7%.

Крім того, Єврокомісія продовжила дію антидемпінгового мита на ввезення безшовної труби з України в розмірі 25,7%. При цьому для Дніпропетровського трубного заводу мито становить 12,3%, для заводів групи "Інтерпайп" - 13,8%.

Проведене ЄК розслідування (стосується періоду з липня 2016 року до червня 2017 року) доводить привабливість європейського ринку для російських виробників сталевих труб, йдеться в матеріалах Єврокомісії. Так, щорічний попит у країнах Євросоюзу на сталеві труби становив у період проведення розслідування 1,3 млн тонн (1,5 млн тонн у 2014 році), що є одним із найсуттєвіших показників споживання у світі. Після запровадження додаткових загороджувальних мит на сталеву продукцію з боку США європейський ринок став ще привабливішим для російських компаній, а вартість російських труб, які постачають до Європу, нижча за ціни європейських виробників. При цьому в документі відзначено незначний обсяг постачання безшовних труб до ЄС із Росії - 8,633 тис. тонн (0,6% від загального обсягу споживання в ЄС).

Згідно з документами Єврокомісії, ТМК і ЧТПЗ брали участь у розслідуванні. У ТМК підтвердили цей факт, додавши, що постачання безшовних сталевих труб компанії з Росії до ЄС дуже незначні.

"Постачання ТМК здійснюються у рамках добросовісної торговельної практики, не завдають збитків європейським трубним виробникам, не становлять загрози для них і ринку ЄС загалом", - заявив представник ТМК. Компанія переважно орієнтована на виробництво труб для нафтогазової галузі, тоді як на ринку Євросоюзу йдеться про безшовну трубу інших номенклатурних сегментів (сортамент для машинобудування, побутового сектора), пояснили в компанії.

Джерело в галузі пояснило "Інтерфаксу", що антидемпінговий захід на імпорт російської безшовної труби діє в ЄС уже понад 20 років і давно не відображає реальної ситуації на ринку.

"Поточне її продовження здійснено в групі інших протекціоністських заходів, запроваджених в ЄС останнім часом стосовно російських металургів і трубників", - додав співрозмовник агентства. Він зазначив: "Рішення щодо продовження антидемпінгового заходу має тенденційний характер і проігнорувало аргументацію російських виробників і експортерів безшовних труб щодо необхідності скасування цього заходу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА