13:22 23.10.2018

За 2018 рік в Україну було завезено понад півмільйона "євроблях" - Южаніна

3 хв читати
За 2018 рік в Україну було завезено понад півмільйона "євроблях" - Южаніна

Голова Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат України фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ніна Южаніна критикує постанову Верховного Суду про використання автомобіля з іноземною реєстрацією і наполягає на ухваленні закону, який вирішив би цю проблему, на найближчому сесійному тижні парламенту.

"Людям треба пояснювати, що вони порушують при ввезенні таких авто, в режимі "транзиту" або тимчасового ввезення, і яка відповідальність настає за порушення законодавства. Тому ця постанова Верховного Суду містить гірші положення для громадян України, ніж ви собі уявляєте! Кожен громадянин повинен знати про відповідальність - це великі суми штрафу. Тому потрібно якомога швидше ухвалити закони про "євробляхи" у другому читанні й вирішити цю проблему та рухатися далі. В найближчий сесійний тиждень ухвалюватимуться закони, які мають вирішити цю проблему", - сказала Н.Южаніна в ефірі телеканалу "Прямий".

Як повідомляється на сайті партії "БПП", ідеться про законопроекти №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" і №8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Парламентарій також звернула увагу на те, що наразі Національна поліція України не має доступу до бази митників, щоб перевірити авто на єврономерах, "тому ці норми враховано в проектах законів".

Вона також зазначила, що менше ніж за рік в Україну було завезено понад півмільйона автомобілів на єврономерах. "Інформація різна, але за ті кілька місяців, за неповний 2018 рік, завезено більше ніж півмільйона автомобілів. Чи справді ця кількість сягнула двох мільйонів чи менше, я не можу стверджувати. Тому що статистика громадських активістів, власників таких автомобілів і Державної фіскальної служби абсолютно різна", - повідомила Н.Южаніна.

Як повідомлялося, 13 липня 2018 року Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроекти про зниження акцизного податку на автомобілі (№8487) та про посилення контролю над переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах (№8488), розроблені комітетом Верховної Ради з питань податкової політики для врегулювання ситуації з засиллям автомобілів на єврономерах.

Зокрема, законопроект №8488 пропонує встановити штрафи за порушення терміну перебування автомобілів на іноземних номерах у режимі транзиту. Крім нинішнього штрафу в розмірі 8,5 тис. грн за порушення терміну більше ніж на десять діб, пропонується передбачити санкцію за порушення строку від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб (а також втрату або розукомплектацію транспортного засобу) – 170 тис. грн або конфіскацію авто за рішенням суду.

Згідно з документом, штраф за порушення терміну перебування автомобіля в режимі тимчасового ввезення пропонується встановити на рівні 17 тис. грн у разі перевищення терміну на 10-20 діб, 85 тис. грн – 30 діб, більше за місяць – 170 тис. грн або конфіскація.

Крім цього, проект закону пропонує зобов'язати Державну фіскальну службу (ДФС) в автоматичному режимі інформувати Державну прикордонну службу і Національну поліцію про порушників митних правил тимчасового ввезення або переміщення автомобілів з іноземною реєстрацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА