14:30 23.10.2018

Moneyveo закликає закрити персональні дані в системі ProZorro для запобігання випадкам фальсифікації

2 хв читати
Moneyveo закликає закрити персональні дані в системі ProZorro для запобігання випадкам фальсифікації

 Мікрофінансова організація Moneyveo наголошує на необхідності обмеження доступу до персональних даних у системі ProZorro з огляду на наявні випадки шахрайства з використанням таких даних.

"Ми активно працюємо з правоохоронними органами для пошуку шахраїв, які скористалися персональними даними учасників системи ProZorro. Окреме питання також до системи ProZorro, де персональні дані доступні всім без винятку", - написав директор із маркетингу Moneyveo Максим Параска в соцмережі Facebook у відповідь на заяву співзасновника компанії DroneUA Валерія Яковенка про шахрайство з його персональними даними.

"Інтернет-сайт Moneyveo.UA видав кредит третім особам, які оформили договір на моє ім'я. Про це я дізнався випадково... Договір відкрито за документами, розміщеними на сайті ProZorro", - написав В.Яковенко.

"І яке було моє здивування, коли я виявив, що два пільгових овердрафти за моїми картками на загальну круглу суму просто випарувалися. Тобто вся кредитна історія, накопичена моєю зарплатою, мільйонами гривень сплачених податків канули в лету", - додав він.

Співзасновник DroneUA підозрює, що, можливо, під час оформлення онлайн-договору не відбулося звірки імені власника банківської карти й імені, зазначеного в наданих документах.

"Деякий час тому в нас була можливість отримувати кредит на карту "на пред'явника". Але наразі такої можливості немає - ми реалізували звірку власника карти багатьох банків і заявника. Все відбувається автоматично", - прокоментував М.Параска.

У свою чергу перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов зазначив, що приховування персональних даних у системі електронних закупівель призведе до збільшення корупційних ризиків: "Це відкриває більш прямі та очевидні способи шахрайства на тендерах. Тому ми твердо дотримуємося ідеї, що вся інформація має бути відкритою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА