12:16 24.10.2018

Кабмін передав Морській адміністрації "Держгідрографію" і ще 5 профільних підприємств

2 хв читати
Кабмін передав Морській адміністрації "Держгідрографію" і ще 5 профільних підприємств

Кабінет Міністрів на засіданні в середу прийняв рішення про передання Державній службі морського і річкового транспорту України (Морської адміністрації) шести профільних підприємств і установ.

Зокрема, до сфери управління Морської адміністрації передано майнові комплекси наступних підприємств: "Держгідрографія", Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків, Класифікаційне товариство "Регістр судноплавства України", Державний проектно-вишикувальний і науково-дослідний інститут морського транспорту "ЧорноморНДІпроект", Науково-дослідний проектно-конструкторський інститут морського флоту України з дослідним виробництвом, Морська пошуково-рятувальна служба.

Раніше вони належали до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

Як повідомлялося, Морська адміністрація розпочала роботу в серпні 2018 року.

У вересні 2017 року Кабмін прийняв постанову "Про утворення Державної служби морського та річкового транспорту України".

Морська адміністрація - центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в сферах морського і річкового транспорту, торговельного мореплавства, судноплавства на внутрішніх водних шляхах, навігаційно-гідрографічного забезпечення мореплавства, а також в сфері безпеки на морському та річковому транспорті (окрім сфери безпеки мореплавання суден флоту рибної промисловості).

Ухвалення Кабміном рішення про створення Морської адміністрації України планувалося ще в 2016 році. Тоді в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури В.Омелян заявив, що вважає своїми основними завданнями розвиток морегосподарського комплексу, системну роботу зі створення якісної морської адміністрації, реформу ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) і завершення роботи над законопроектом про концесії.

В Україні раніше діяла Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті ("Укрморрічінспекція"). Тим часом, згідно з постановою уряду №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади", в Україні створюється Державна служба України з безпеки на транспорті, шляхом злиття "Укртрансінспекції", "Укрморрічінспекції" і перепідпорядкування "Держспецтрансслужби". Положення про Держслужбу з безпеки на транспорті Кабмін затвердив у лютому 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА