14:27 01.11.2018

Санкції РФ не вплинуть на роботу ДПЗКУ та "Укрспирту", заявляють у компаніях

3 хв читати
Санкції РФ не вплинуть на роботу ДПЗКУ та "Укрспирту", заявляють у компаніях

ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) і державне підприємство "Укрспирт" заявили, що застосування спеціальних економічних заходів з боку РФ не вплинуть на роботу компаній.

"У нас ніяких відносин із суб'єктами РФ немає і не було, ми не ведемо торгівлю з російськими компаніями. У зв'язку з цим на нас санкції ніяк не впливають", - повідомили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в ДПЗКУ.

У ДП "Укрспирт" зазначили, що на діяльність компанії рішення про санкції також не вплине, тому що вона не має контрактів з РФ, "нічого не постачає і нічого не завозить".

"56-те місце в російському списку санкцій - це визнання стратегії компанії на диверсифікацію виробництва… "Укрспирт" не постачає власної продукції до Російської Федерації та не використовує її сировину й комплектуючі у виробництві. До модернізації підприємства ми залучаємо вітчизняні, австрійські та китайські інжинірингові компанії. Головними напрямками нашої діяльності є внутрішній споживчий ринок та експорт до Польщі, Туреччини, Німеччини та Азербайджану", - йдеться в повідомленні держкомпанії на офіційній сторінці в соцмережі Facebook.

Також ДП звернулося до учасників лікеро-горілчаного ринку з проханням зупинити виробництво та продаж лікеро-горілчаної продукції в Російській Федерації та на окупованих територіях.

Крім того, в "Укрспирті" зазначили, що лобіюють створення українського паливного продукту, який зменшить залежність від імпорту російських нафтопродуктів в Україні. Зокрема, держпідприємство вже підготувало та внесло до Верховної Ради законопроект №7348 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту".

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв 1 листопада підписав постанову про впровадження спеціальних економічних заходів до фізичних і юридичних осіб України.

Санкції поширюватимуться на 322 фізичних осіб та 68 юридичних осіб.

Під санкції також потрапили: найбільший виробник курятини в Україні агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт", засновник і мажоритарний акціонер МХП Юрій Косюк, виробник і експортер соняшникової олії Kernel Holding, голова ради директорів "Кернел" Андрій Веревський, ТОВ СП "Нібулон" і гендиректор компанії Олексій Вадатурський, ТОВ "МСП Ніка-Тера", ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", ТОВ "Комплекс Агромарс", ТОВ "М'ясна фабрика "Фаворит Плюс", ПрАТ "Український бекон", ТОВ "Украгробізнес" та ін.

Уряд України створив ДПЗКУ в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн тонн зернових, зокрема, сумарні потужності з перевалювання на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

"Укрспирт" - великий виробник спирту та спиртовмісної продукції в Україні. ДП перебуває в управлінні Міністерства аграрної політики та продовольства. Загальна виробнича потужність держпідприємства - понад 36 млн дал на рік. Його роботу забезпечує 41 виробничий майданчик.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА