16:25 07.11.2018

Цукерберг відхилив запрошення на спільні слухання комітетів британського і канадського парламентів щодо фейкових новин

1 хв читати
Цукерберг відхилив запрошення на спільні слухання комітетів британського і канадського парламентів щодо фейкових новин

 Засновник і керівник компанії Facebook Марк Цукерберг відхилив прохання з'явитися на спільні слухання британського і канадського парламентів для поглибленого вивчення проблеми фейкових новин, передає в середу агентство "Ассошіейтед прес".

Раніше глава комітету з цифрових технологій британської палати громад Деміан Коллінз разом із керівником комітету канадського парламенту з доступу до інформації, Бобом Ціммером запросили М.Цукерберга з'явитися до Лондона 27 листопада на слухання, аналогічні до тих, які раніше відбулися в американському конгресі.

Facebook відхилив запрошення на слухання до комітету, зазначивши, що М.Цукерберг не може з'являтися до всіх парламентів.

У свою чергу Д.Коллінз повідомив, що профільні парламентські комітети Австралії, Аргентини, і Ірландії приєдналася до цього запрошення.

"П'ять парламентів зараз закликають вас ухвалити правильне рішення щодо 170 млн користувачів, яких вони представляють", - цитує АП Д.Коллінза.

Раніше стало відомо, що дані приблизно 87 млн користувачів Facebook, з яких 2,7 млн були з ЄС, без їхнього дозволу перейшли до аналітичної компанії Cambridge Analytica.

У березні 2018 року стало відомо, що Cambridge Analytica через свій додаток в Facebook збирала дані користувачів. Припускається, що ці дані могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році і референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА