15:30 14.11.2018

Кабмін запровадив мораторій на відключення теплопостачальних підприємств від газу та електрики в опалювальний період

2 хв читати

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу ухвалив рішення про введення прямої заборони на відключення від газу та енергопостачання теплопостачальних підприємств в опалювальний період, заявляє віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Геннадій Зубко.

"На уряді ухвалили рішення, які забезпечать безперебійне постачання газу теплопостачальникам під час опалювального сезону. Встановили пряму заборону на відключення та обмеження енергопостачання теплопостачальних підприємств від газу в опалювальний період. Впроваджуємо гарантії безперервної діяльності теплопостачальних підприємств. Це дозволить забезпечити українців узимку теплом", - написав Г.Зубко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Крім того, за його словами, члени уряду також ухвалили рішення підтримати теплопстачальні підприємства в умовах підвищення тарифу на газ, врегулювавши питання розрахунків підприємств теплокомуненерго і теплоелектроцентралей із НАК "Нафтогаз України" за природний газ.

"Для підприємств ТКЕ у період із 1 грудня 2018 року до 1 квітня 2019 року - рівень розрахунків із НАК за постачання газу становитиме 78%, а для ТЕЦ - 60% (на сьогодні він становив 90%)", - написав віце-прем'єр.

Як зазначив Г.Зубко, населення "має бути захищене від безвідповідальності місцевих чиновників, які неспроможні забезпечити теплопостачання в їхні оселі".

Кабмін, зокрема, розширив розпорядження №717 від 3 жовтня 2018 року "Деякі питання опалювального сезону 2018/19 років" пунктом про заборону операторам газорозподільних систем відключати та обмежувати теплогенерувальні і теплопостачальні підприємства від системи розподілу газу в опалювальний період нижче за технологічний мінімум споживання газу.

Зниження рівня розрахунків за постачання газу з НАК "Нафтогаз України" до 78% для ТКЕ і 60% для ТЕЦ закріплено зміною до постанови №867 від 19 жовтня 2018 року про спеціальні зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА