16:51 16.11.2018

На розвиток екстреної медичної допомоги у 5 областях можуть виділити мільярд гривень - МОЗ

2 хв читати
На розвиток екстреної медичної допомоги у 5 областях можуть виділити мільярд гривень - МОЗ

На трансформацію системи екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях і Києві в 2019 році передбачається виділити з держбюджету мільярд гривень, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на офіційному сайті за підсумками Всеукраїнської розширеної наради з питань реформи системи охорони здоров'я у Вінниці в п'ятницю.

Крім того, за його даними, з 1 липня 2019 року розпочнеться трансформація спеціалізованої амбулаторної допомоги: нова модель фінансування розпочне працювати в поліклініках. Національна служба здоров'я оплачуватиме медустановам послуги фахівців, аналізи і широкий спектр діагностики, На ці цілі в проекті держбюджету на наступний рік вже закладено 2 млрд грн.

"Установам спеціалізованої допомоги та місцевої влади потрібно активніше готуватися до другого етапу реформи. Місцева влада має підтримати їх у бажанні долучитися до реформи і автономізувати (змінити статус медустанови з бюджетного на некомерційне комунальне підприємство) до кінця 2018 року, оскільки до цього терміну діє пільговий період зміни статусу. У 2019 цей процес буде набагато складнішим", - процитовано в повідомленні слова заступника міністра Павла Ковтонюка.

Водночас, як зазначає МОЗ, пріоритетом як і раніше є Державна програма реімбурсації (відшкодування) вартості "Доступні ліки", яка в 2019 році зазнає значних змін. Передбачається, що з 1 квітня програму буде передано до Національної служби здоров'я. Тобто укладати контракти з аптечними установами і відшкодовувати вартість відпущених лікзасобів будуть не установи охорони здоров'я або муніципалітети, а безпосередньо один головний оператор таких бюджетних коштів - Нацслужба здоров'я.

У сфері державних закупівель ліків і медичних виробів протягом 2018-2020 рр. МОЗ планує внести зміни, щоб до кожного з майже 500 препаратів і понад 700 медичних виробів, які зараз закуповує держава централізовано, застосувати один з трьох основних інструментів - розширення програми "Доступні ліки", включення у вартість послуги або централізовані закупівлі через Центральну закупівельне агентство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА