19:51 05.12.2018

Україна планує посилити залізничне сполучення з Польщею

2 хв читати
Україна планує посилити залізничне сполучення з Польщею

Міністерство інфраструктури України спільно з міністерством інфраструктури Польщі працюють над відновленням двох залізничних маршрутів у 2019 році, повідомив глава українського відомства Володимир Омелян на прес-конференції в Києві в середу.

"Разом із польськими колегами ми працюємо над відновленням залізничного сполучення за напрямками Перемишль - Мальговичі - Нижанковичі (Львівська обл.), а також Люблін - Львів. Я впевнений, що ці напрямки мають майбутнє", - сказав він.

В.Омелян зазначив, що ініціатива відновлення залізничного сполучення між Україною і Польщею надійшла від міністра інфраструктури Республіки Польща Анджея Адамчика.

"Ми домовилися, що в грудні "Укрзалізниця" і польська залізниця остаточно узгодять формат запуску цих ліній, і ближче до нового року ми зможемо озвучити терміни їх реалізації", - наголосив український міністр.

В.Омелян також повідомив про те, що сьогодні було фіналізовано рішення про запуск контейнерного поїзда між Китаєм і Європою, а саме між Китаєм і Польщею територією України.

"Ми плануємо, що кількість таких поїздів становитиме близько 1 тис. на рік", - наголосив він.

Раніше в "Укрзалізниці" повідомили, що з 8 грудня на щоденній основі запускають безпересадковий вагон за маршрутом Київ - Вроцлав, який курсуватиме у складі поїздів №749/51-52/750 із зупинками на станціях Львів, Перемишль, Краків і Люблинець.

У новому розкладі АТ "Укрзалізниця" передбачено 40 міжнародних поїздів, з яких 20 - до країн Євросоюзу.

Найпопулярнішим міжнародним напрямком, за даними "Укрзалізниці", нині є Київ-Перемишль - за 11 місяців цього року "УЗ" перевезла майже 300 тис. пасажирів до Перемишля (150 тис. пасажирів за 11 місяців 2017 року).

Також популярний поїзд №67 Київ-Варшава - від початку року він перевіз 27,5 тис. пасажирів, що на 14 тис. пасажирів більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА