16:47 06.12.2018

Українці за тиждень "чорної п'ятниці" -2018 витратили на побутову техніку та електроніку рекордні 2,5 млрд грн - GfK

2 хв читати
Українці за тиждень "чорної п'ятниці" -2018 витратили на побутову техніку та електроніку рекордні 2,5 млрд грн - GfK

Продаж побутової техніки і електроніки 19-25 листопада 2018 роки ("чорна п'ятниця") в Україні зріс майже в 1,5 разу до продажу "чорної п'ятниці" -2017 і досягли рекордного показника 2,5 млрд грн, повідомляє компанія GfK Ukraine з посиланням на дані щотижневого дослідження Point of Sales Tracking GfK Ukraine.

"Обіг продажу побутової техніки і електроніки в Україні став найбільшим за весь період проведення дослідження", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, за тиждень до "чорної п'ятниці" українці витратили на побутову техніку та електроніку в 2,5 разу менше.

GfK зазначає, що найсильніше збільшився продаж телевізорів: у 3,6 разів до попереднього тижня і в 1,5 разу до торішньої "чорної п'ятниці". Найпопулярніша модель продавалася в середньому з 16% знижкою до ціни попереднього тижня, однак порівняно з минулим роком середній чек на телевізор зріс на 9%.

Продаж смартфонів у "чорну п'ятницю" виріс у 2,1 рази до попереднього тижня і в 1,5 разу до попередньої "чорної п'ятниці". За даними GfK, середній чек на смартфон за рік збільшився на 9%, а реальна знижка до ціни попереднього тижня становила лише 6%.

Згідно з дослідженням, продаж холодильників цьогорічної "чорної п'ятниці" збільшився в 3,2 рази порівняно з попереднім тижнем, пральних машин - майже втричі. Знижки за цими товарними групами становили 10-12%, проте порівняно з минулим роком вони подорожчали відповідно на 2% і 5%.

З перерахованих категорій подешевшав за рік лише чек на пилососи - у середньому на 11%. Середнє зниження цін на бестселери у цій товарній групі до попередньої "чорної п'ятниці" тижня становило 43%, що надало змогу збільшити продаж у 2,7 рази.

На ринку ноутбуків продаж збільшився в 1,8 разів у грошах і майже вдвічі в натуральному вимірнику при зниженні ціни до попереднього тижня в середньому на 6%.

Водночас у GfK Ukraine відзначили, що, незважаючи на такі рекордні показники "чорної п'ятниці" загалом у жовтні-листопаді цього року зафіксовано уповільнення динаміки ринку побутової техніки та електроніки.

"Ринок побутової техніки та електроніки зростає останні 10 кварталів, що призводить до збільшення порівняльної бази, а також вичерпання потенціалу відкладеного попиту у споживачів", - назвали дослідники одну з причин.

На їхню думку, частина покупців у жовтні-листопаді-2018 відклала покупки на "чорну п'ятницю", очікаючи знижок, однак ці кілька днів акційної активності не змогли компенсувати уповільнення попиту за попередні 4-5 тижнів 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА