14:43 11.12.2018

Під час погіршення погоди в Україні місцева влада має скоординувати свої зусилля, особливо в областях із воєнним станом - Зубко

2 хв читати
Під час погіршення погоди в Україні місцева влада має скоординувати свої зусилля, особливо в областях із воєнним станом - Зубко

 Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко заявляє, що під час погіршення погодних умов особливу увагу служб має бути звернено на регіони, де запроваджено правовий режим воєнного стану.

"До погіршення погодних умов, які прийдуть до України з 12 грудня, всі органи місцевого самоврядування мають скоординувати свої зусилля не лише з центральним рівнем, але і між областями", - сказав він на оперативному засіданні штабу Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у вівторок у Києві.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінрегіону, особливу увагу необхідно приділити транспортному сполученню та логістиці, забезпеченню транзитних стоянок біля автомагістралей, насамперед у Київській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській та Одеській областях, а також на трасі Е40 у Житомирській області.

"Особливо звертаю увагу на області, де оголошено правовий режим воєнного стану. У цих регіонах уже в посиленому режимі чергують і координуються всі служби. Але пріоритетним питанням залишається забезпечення водо- і теплопостачання, електропостачання та час відновлення електрики під час штормового попередження", - сказав віце-прем'єр.

"Необхідна повна координація між областями та регіональними штабами. Ми затвердили план заходів щодо забезпечення координації з центральним рівнем. Керівником штабу є "Укравтодор" із залученням інших міністерств, ДСНС, підрозділів Нацгвардії та ЗСУ", - додав Г.Зубко.

Як повідомлялося, на території України очікується погіршення погодних умов 12-13 грудня, зокрема снігопади (з висотою снігового покриву до 20 см), хуртовини, налипання мокрого снігу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА