14:56 17.12.2018

ЄС закликає Україну покращувати діловий та інвестклімат, а також зняти мораторій на експорт лісу-кругляку

1 хв читати
ЄС закликає Україну покращувати діловий та інвестклімат, а також зняти мораторій на експорт лісу-кругляку

Європейський Союз закликає Україну зняти мораторій на експорт необробленої деревини (ліс-кругляк), а також впровадити адміністративні та інституціональні реформи і забезпечити функціонування ефективної та прозорої адміністративної системи.

"ЄС закликав Україну продовжувати боротьбу з прихованими інтересами, щоб поліпшити діловий та інвестиційний клімат, а також невідкладно усунути торговельні подразники, зокрема мораторій на експорт необробленого лісу", - йдеться в заяві за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося в понеділок у Брюсселі.

У заяві сторін підтверджується необхідність приділити особливу увагу ефективній та своєчасній імплементації положень зони вільної торгівлі, подальшому сприянню торгівлі та усуненню технічних торговельних бар'єрів, зокрема у сферах митних процедур, технічних регламентів, санітарних і фітосанітарних вимог, а також реформі системи безпечності харчових продуктів, системи державних закупівель і захисту прав інтелектуальної власності.

Українська сторона підтвердила свої зобов'язання щодо реформи системи технічного регулювання, зокрема потреби прискорити ухвалення секторального та горизонтального законодавства, в тому числі у сфері ринкового нагляду.

В ЄС нагадали, що Україна має виконати зобов'язання, передбачені в угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі, включно з імплементацію відповідного законодавства ЄС у національне законодавство, впровадження адміністративних та інституціональних реформ і забезпечення функціонування ефективної та прозорої адміністративної системи, необхідні для початку переговорів щодо угоди про взаємне визнання оцінки відповідності та прийнятності промислової продукції (АСАА).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА